חבס מדווחת היום (ג’) לבורסה, כי על רקע הירידות החדות בשערי ניירות הערך של החברה, אליהן נוספה מסוף השבוע שעבר גם ירידה משמעותית נוספת בשערי מניות NSI N.V המוחזקת על ידי החברה בשיעור של כ- 20.5% נתקלת החברה בימים האחרונים בקשיים משמעותיים במימוש התוכניות העסקיות המתוכננות שלה כפי שהיו עד למועד זה ובמיוחד בתכניות המימון שלה כפי שפורט, בין היתר, במסגרת דוח הדירקטוריון של החברה לתקופה של תשעה חודשים שנסתיימה ביום 30 בספטמבר 2012.
בכלל אלה ניתן למנות צורך קיים, בהתאם לתנאי הסכם ההלוואה מצד הבנקים אשר מימנו את ההחזקה במניותיה של NSI, להגדלתם של הבטחונות הנזילים כבר בימים הקרובים וזאת על רקע הירידה בשערי מניותיה של NSI וכן האטה והרעת תנאים במשאים ומתנים שונים אותם ניהלה החברה ליצירת מקורות מימון שונים. יצויין, כי בהקשר של הגדלת הבטחונות הנזילים לבנקים בהולנד, בוחנת החברה פניה אל בנקים זרים אלו לשינוי זמני בתנאי ההלוואה ולחילופין קבלת מסגרות אשראי נוספות.
על רקע כל אלה, ולאחר בחינה מחדש של תכנית המימון על רקע השינויים האמורים, עולים ספקות משמעותיים בדבר יכולתה של החברה לפרוע במלואם ובמועדם את תשלומי הקרן והריבית של אגרות החוב מסדרות 12 ו-4 הקבועים בחודשים מאי ואוגוסט 2013. בהתחשב באמור, פנתה החברה לנאמנים לאגרות החוב על מנת לעדכנם באמור לעיל ולפעול בשיתוף פעולה עם הנאמנים ועם מחזיקי אגרות החוב לשמירת זכויותיהם.