חברת מהדרין (מקבוצת נכסים ובנין והפניקס), תאגיד העיבוד החקלאי ויצואנית ההדרים הגדולה בישראל, מפרסמת היום את דו"חותיה הכספיים לשנת 2012. העונתיות המובהקת בפעילות החקלאית של החברה מאפיינת את התוצאות המדווחות.

 

במהלך השנה. ברבע הרביעי והראשון מבוצע חלק גדול מפעילות האריזה והשיווק של הפרי בצד הוצאות ייצור נמוכות יחסית בעיבוד השטחים החקלאיים. ברבע השני והשלישי של השנה פעילות השיווק של התוצרת החקלאית מצומצמת ואילו הוצאות הייצור בפרדס גבוהות.

 

מחזור המכירות ב- 2012 הסתכם בכ- 1.344 מיליארד שקלים לעומת סך של כ- 1.113 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה ב- 2011, עלייה של 21%. למרות עודף ההיצע בשווקים ברוב זני ההדרים ולמרות לחץ כבד על מחירי המכירה לקמעונאים בארץ ובחו"ל ובעיות לוגיסטיות בהובלה הימית מישראל, חל גידול בכמות הפרי המופנה לתעשייה. בנוסף, חל גידול בכמויות הפרי המיוצאות על ידי הקבוצה, בעיקר בזן האור, האבוקדו והתמרים; וגידול בפעילות בחודשי הקיץ בשיווק פרי שמקורו בחצי הכדור הדרומי, בעיקר בצרפת.

 

הרווח התפעולי ב- 2012 הסתכם ב- 55.1 מיליון שקלים, עלייה של 6% לעומת רווח תפעולי של 51.9 מיליון שקלים ב- 2011.

 

הרווח הנקי ב- 2012 הסתכם ב- 49.3 מיליון שקלים, עלייה של 73.3% לעומת רווח נקי של 28.5 מיליון שקלים בתקופה המקבילה. הרווח הנקי ב- 2012 כולל את עליית ערך נכסים ביולוגים בסך 2.9 מיליון שקלים לאחר מס, עליית ערך נדל"ן להשקעה נטו ממס בסך 1.9 מיליון שקלים ורווחי הון, לאחר מס, בסך 17.6 מיליון שקלים וזאת לעומת הרווח הנקי ב- 2011 שכלל עליית ערך נדל"ן להשקעה בסך 0.9 מיליון שקלים, עליית ערך נכסים ביולוגיים בסך 6.3 מיליון שקלים והוצאה נוספת חד פעמית, של מיסים על ההכנסה בסך 11.5 מיליון שקלים, כתוצאה מעדכון ההתחייבויות נטו בגין מסים נדחים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש