רמי לוי<br>קרדיט: פלאש90, נתי שוחט
רמי לוי קרדיט: פלאש90, נתי שוחט

גיל דטנר, אנליסט לאומי שוקי הון, מתחיל לסקר את מניית רמי לוי בתשואת שוק עם מחיר יעד של 158 ש"ח (פער של 11% מעל השווי שוק): מאז הונפקה ב-2007, גדלה רשת רמי לוי בקצב מסחרר - והיד עדיין נטויה, שכן התכנון של בעל השליטה זה להכפיל את גודל הרשת בשלוש השנים הקרובות. העניין הוא שזו כבר לא אותה רשת קטנה ופשוטה לתפעול, משום שעם מכירות המתקרבות לשלושה מיליארד ש"ח - מתוך שוק של 50 מ’ ש"ח, הצומח בשיעור של 2.8% לשנה - הצמיחה תהיה הרבה יותר מאתגרת.

 

צופים כי המשך ההתרחבות המואצת עתיד לפגוע במכירות למ"ר, נוכח העובדה שהמתחרים יהפכו לאגרסיביים יותר, הרשתות הקטנות תהפוכנה למתוחכמות יותר והזמן ישחק את המותג. קשה לנו להעריך את המועד ואת עוצמת הירידה במכירות למ"ר, אך הנחנו כי למרות השחיקה הצפויה, הן עדיין תתייצבנה על רמה הגבוהה משמעותית ביחס למתחרים.

 

לא לחינם הקדשנו תשומת לב מיוחדת למכירות למ"ר, שכן הן הבסיס עליו נשען המודל העסקי של החברה והן גם הגורם שהופך רווחיות גולמית נמוכה לרווחיות תפעולית הטובה במגזר. בכדי להמחיש את רגישות המודל העסקי לפרמטר האמור, נאמר כי בכדי שרשת רמי לוי תמשיך להרוויח, המכירות שלה למ"ר צריכות לעלות על סכום שנתי 50,000 ₪ - גבוה משמעותית מהרמה הממוצעת בענף, שעומדת על 33,000 ש"ח בלבד. במילים אחרות, האסטרטגיה העסקית של הרשת - להיות גם זולה מהמתחרים וגם רווחית מהם - תלויה ישירות ביכולת שלהה לשמר תנועת קונים גבוהה בסניפים (מה שמייצר הכנסה גבוהה למ"ר).

 

לפיכך, ירידה בפרמטר זה תפגע קשות ברווחיות ותשנה במהרה את ההיגיון הכלכלי של הצמיחה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    שורטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט

    הנייר הבועתי בשוק היום יקר יקר יקר ללא ספק שורט

    • אנליסט
    • 14/03/2013 19:18