בשלב המכרז הציבורי של הנפקת אג"ח של אזורים, שנערך ביום חמישי האחרון, נרשמו ביקושים בהיקף של כ- 51 מיליון ש"ח חיתום הגבוה ב- 10% מהסכום שהוצע לציבור. הביקושים הגדולים הביאו לשיפור רמת הריבית ולסגירת המכרז הציבורי בריבית של 5.35%, במכרז צמוד מדד. יצוין, כי הריבית הנ"ל נמוכה מהריבית שנקבעה במכרז המוסדי שעמדה על 5.4%%. ההנפקה בשלב הציבורי זכתה הן לכמות ביקושים מרשימה והן להצעות רכישה בריביות אטרקטיביות.

 

אזורים, גייסה סך הכל בשלב הציבורי והמוסדי 250 מיליון ש"ח: בתחילת השבוע, במכרז המוסדי, גייסה החברה 205 מיליון שקל, גם כן בביקושים גבוהים ובהיקף של פי 2 מהגיוס המתוכנן. איגרות החוב שהונפקו הן צמודות למדד, במח"מ של 4.5 שנים, כאשר החזרי הקרן יהיו בשנים 2014-2021 בשמונה תשלומים שווים. הנפקת איגרות החוב התבצעה בהתאם לתקנות "חודק" וכוללת התניות פיננסיות והתחייבות לשעבוד שלילי על מניות החברות הבנות. את תהליך ההנפקה הוביל ערן ענבים, מנהל הכספים של החברה, וקונסורציום החתמים שהובל על ידי לאומי פרטנרס.

 

באזורים מדווחים בסיפוק רב על תוצאות ההנפקה והגיוסים (והביקושים המרשימים), בחודש האחרון. כזכור, לפני כחודש ביצעה החברה הנפקת זכויות שהושלמה במלואה, ובמסגרתה הזרים בעל השליטה, מר’ הרשי פרידמן כ- 160 מיליון שקל (השתתפות מלאה בהתאם לחלקו, כאשר מתוך הסך כ-130 מיליון ש"ח נפרעו כנגד חוב שהועמד לחברה בגין נכסים שהעמיד לחברה), ועוד כ- 90 מיליון שקל שגויסו משאר המשקיעים. בחברה רואים בהצלחת הגיוסים כהצבעת אמון מן המשקיעים ומן הציבור, לתהליך הפיננסי שעוברת החברה, ובמיקומה המוביל והבולט של החברה.

 

דרור נגל, מנכ"ל אזורים: "גיוסי ההון והחוב בחודש האחרון משקפים את אמון המשקיעים בחוסנה הפיננסי של החברה, ואת הכרתו המעמיקה של שוק ההון בתהליך הרה-ארגון שעוברת החברה, ובפוטנציאל האדיר הטמון בחברה ובפרויקטים שברשותה. אנו מזהים מגמת ביקושים, גדלה והולכת, לנדל"ן למגורים, ונמשיך במגמת מימוש נכסים שאינם בליבת פעילותנו ונקדם במהרה פרויקטים רבים למגורים".

 

ההון שגויס בחודש האחרון, ישמש כלי מרכזי לטובת פעילות הליבה של החברה, המלמדת על רכישת קרקעות למגורים וקידום פרויקטים של יחידות דיור בכל רחבי הארץ. בנוסף, מתכוונת החברה ליעד חלק מהכסף להשלמת עסקת "מגדל", שתחזק את מוטת השליטה שלה בחברות הבנות, וכן לטובת פירעון אג"ח (סדרה 8) במהלך חודש מרץ. בנוסף לכל ההון שגויס, מצפה אזורים להשלמת מימוש חלקה "בקניון ימיים" שבנתניה, במהלך החודש הקרוב. עסקת קניון ימיים מגלמת מימוש נכס בערך של כ- 400 מיליון שקל, לטובת החברה.

 

רותם רביבי, יו"ר אזורים: "לפני כשנתיים, קיבלה אזורים על עצמה לצאת למהלך נרחב שאנו עדים לשיאו בימים האחרונים עם סיום גיוס של כחצי מיליארד שקל. בנוסף, התקבלה החלטה אסטרטגית להתמקד בנדל"ן למגורים. זוהי החלטה מושכלת המתבססת על הידע והמקצועיות רבת השנים הקיימת בארגון. אנו שומעים את הקולות הקוראים להגברת הבנייה למגורים, ופוגשים את הביקושים לכך, ובכוונתנו למלא תפקיד מרכזי בגידול המשמעותי של יח’ דיור למגורים בכל הארץ"

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש