עליות שערים במרבית הבורסות באסיה וחוזים בניו יורק אדומים בשעה זו ישרו הבוקר אווירה יציבה על הבורסה בת"א. מניית איזיצ’יפ הדואלית צללה אמש בניו יורק ב-20% בעקבות הדוח והתחזית שפרסמה. הבוקר היא תצלול ככל הנראה גם בת"א בעיקר בפתיחה. כלל המניות הדואליות חוזרות עם ארביטראז’ חיובי בהובלת מניות נייס ומלאנוקס.
אמש נאם הנשיא אובמה בפני האומה והציג תוכנית כלכלית סוציאל דמוקרטית במקצת. הוא דיבר על העלאת שכר המינימום ועל הגדלת מעורבות הממשל. הבורסות לא כל כך התרגשו מהנאום. בנוסף פורסם אתמול נתון המכירות הקמעונאיות שעלה במקצת, חודש נוסף.
הבורסות בניו יורק סגרו אמש בדרך כלל בעליה מלבד מדד הדאו ג’ונס שירד ונסגר מתחת לרמה 14000. הדאו נפל 36.10 נקודות, או 0.3%, וסגור ברמה של 13,982.60, לאחר שכבר ירד לרמה של 13,945.78 נקודות במסחר מוקדם יותר. המדד 500 S & P, שבילה את היום בתנודות בין רווחים והפסדים קלים, עלה בסיום המסחר ב- 0.89 נקודות, או פחות מ -0.1%, כדי לסגור ברמה של 1,520.32. המדד החזק ביותר אתמול היה מדד הנאסד"ק, אשר נסגר בעליה של 10.38 נקודות, או 0.3%, ברמה של 3,196.88.
נייס ירדה אתמול בחדות בת"א , על רקע התחזיות שפרסמה במסגרת הדוח, אך עלתה היטב בניו יורק. העליות בניו יורק היו על רקי הדוח הכספי החיובי של השנה שעברה. הכנסות החברה ברבעון הרביעי של 2012 הגיעו לשיא של 239.5 מיליון דולר, עליה של 12.1%. הרווח הנקי גדלו ל-43.2 מיליון דולר, לעומת 37.6 מיליון דולר אשתקד.
איזיצ’יפ שכאמור צללה אמש בניו יורק, דיווחה כי הרווח הנקי ברבעון הרביעי הסתכם ב-7.8 מיליון דולר לעומת 6.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. ההכנסות הסתכמו ב-15.2 מיליון דולר לעומת 14.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
בשותפות מודיעין נמשך הסכסוך שתוקע את הקידוח ב"גבריאלה". אדירה הודיעה לשותפות כי לא תיענה לבקשה להעביר לשותפות את חלקה היחסי במכתבי האשראי לספק אסדת הקידוח, עמו התקשרה השותפות בהסכם לקבלת שירותי אסדת קידוח לצורך ביצוע קידוח בשטח הרישיון. לטענתה היא אינה מחויבת משפטית לעשות כן כיוון שלטענתה מודיעין הפרה הסכמים בין השותפים ברישיון.
מג’יק עלתה אתמול בחדות בת"א. החברה דיווחה כי ברבעון הרביעי של 2012 ההכנסות הסתכמו ב-35.7 מיליון דולר והרווח הנקי היה 4.3 מיליון דולר. זאת לעומת הכנסות של 30.5 מיליון דולר ורווח נקי של 4.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות לשנת 2012 כולה הסתכמו ב-126.4 מיליון דולר והרווח הנקי הסתכם ב-16.2 מיליון דולר.
מלאנוקס מסרה אתמול על זמינות פתרונות מבוססי חומרה לוירטואליזציה של רשתות והאצת אחסון עבור ענני המחשוב פרטיים וציבוריים מבוססי OpenStack, המאיצים ביצועים, מקשיחים אבטחה, ומפשטים ניהול. המנייה עלה בניו יורק והיום תשלים את הפער בבורסה בת"א.