התייחסות דוב רוזנברג, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’ לחברת לייבפרסון: לייבפרסון מדווחת מחר לאחר המסחר בארה"ב ואנו מצפים לתוצאות בהתאם להנחיות ולצפי, אך מעריכים כי ההנחיות קדימה יהיו מעט שמרניות מהקונצנזוס. בשורה העליונה אנו מצפים להמשך המגמה של מחזורי מכירות מתארכים ותהליך ארוך של הטמעת הפתרונות החדשים. בנוסף, אנו מעריכים כי ההתרחבות במוצרים, בפלטפורמה ובדריסת הרגל הגאוגרפית עלולים להמשיך ולהוריד את הרווחיות השולית. ממליץ תשואת שוק במחיר יעד של 13 דולר למניה.
בשורה תחתונה אנו מאמינים כי בטווח הקצר לייבפרסון תוכל להמשיך לצמוח בזכות פתרון הצ’ט המוביל שלה וההתרחבות המתוכננת, כאשר בעתיד החברה תהנה מפלטפורמה רחבה יותר של פתרונות ודרכי גישה ללקוח. עם זאת, אנו נשארים ניטרליים בצד לאור הדרך התנודתית והתמחור אשר מקביל בערכו לתעשיית ה- SaaS.
לרבעון הרביעי אנו מצפים להכנסות/רווח למניה של $14.7m/$0.08 אשר תואם לקונצנזוס ולהנחיות החברה להכנסות, EBITDA ורווח-מניה של / $41.5m-$42m $7m-$8.2m / $0.07-$0.09. תחזיות אילו משקפות לשנת 2012 הכנסות של 157$ מיליון, +18%, עם EBITDA של $30 מיליון (19% מההכנסות) ורווח למניה של $0.30, -15%. בין הצמיחה בהכנסות לירידה ברווחיות ישנו שיפור של הרווח הגולמי ל- 78.9% אך עליה של 36% בהוצאות התפעוליות בגלל ההתרחבות העסקית וגידול בהוצאות המשפטיות.
אנו מעריכים כי לייבפרסון תמשיך לצמוח בקצב דו-ספרתי גבוהה אך עם זאת ההתרחבות והמוצרים החדשים עלולים לעכב את המכירות וההכרה בהכנסות ולגרום לצמיחה מעט איטית יותר מאשר בשנים עברו כמו גם לרווחיות שולית נמוכה יותר.
תחזית ל- 2013: לשנת 2013 אנו ממדלים 16% צמיחה בהכנסות ל- $182m עם עליה של 13% בהוצאות התפעוליות ל- EBITDA שולי של 20% או $36m, ורווח למניה של $0.36, עליה שנתית של 19%. קונצנזוס ל- 2013 עומד על $183m (+17%) / $37m / $0.37 (+23%).
תמחור: מחיר היעד של $13 נגזר ממכפיל P/E של 35x על 2013 ומכפיל 29x על 2014 (שניהם מתאימים למכפילי התעשייה). כמו גם לפי מכפיל מכירות (P/S) של 4x על 2013 כנהוג בחברות SaaS ו EV/S של 3x.