בורסת ת"א נסחרת בירידות ת"א 25 ת"א 100 , כאשר ברקע ירידות בבורסות אירופה ובחוזים על ארה"ב. וול סטריט ננעלה אמש במגמה מעורבת.

 

הנושא הכלכלי המרכזי היום הוא הדיווחים על כוונת משרד האוצר להעלות מסים. יניב פגוט: בקושי הסתיימה לה ספירת קולות ועל פי הפרסומים יש בכוונת הממשלה החדשה להטיל שורת מיסים עצומה בהיקף של כ- 15 מיליארד שקל. במידה ולא מדובר כאן על מצעד עזים שהחל ואשר מתוכם ישארו בסופו של יום מספר גזרות מסים מצומצם, הרי שמדובר בפגיעה קשה בציבור הישראלי.

 

בנק ישראל הותיר אמש את הריבית לחודש פברואר על כנה. רונן מנחם: הותרת הריבית על כנה לא הפתיעה. כך גם דברי ההסבר. בנק ישראל שב ומציין כי המשק בהאטה, אך מדגיש כי בסקרים האחרונים לא הייתה הרעה נוספת ואף היה שיפור קל. גם שוק הדיור נמצא בעמדת המתנה מבחינת בנק ישראל, המציין כי היצע הדירות מוסיף לגדול והמגבלות בשוק המשכנתאות תורגשנה רק החודש.

 

 בבילון ממשיכה להתקדם, לאחר שאמש עלתה בחדות. החברה תקדים את פרסום תוצאותיה לרבעון הרביעי ל-2012 ל-18 בפברואר לעומת סוף פברואר או תחילת מארס, בו היא בד"כ מפרסמת את הדוחות. בכוונת החברה לצאת להנפקה בוול סטריט לאחר פרסום הדוחות ולכן היא מקדימה את פרסום התוצאות.

 

לאחר דחייה של שלושה חודשים בהתחלת הקידוח אופק 2, יצאה היום הודעת הרגעה למשקיעי גלוב אקספלוריישן כי המגדל הגיע לישראל והוא בדרכו לאתר הקידוח. השותפות קיבלה מקבלן הקידוחים אותו שכרה הודעה כי המגדל הגיע לישראל והוא מועבר בימים אלו לאתר. כמו כן צוין בהודעה כי הקבלן פועל כדי להשלים את יתרת הציוד לצורך ביצוע הקידוח.

 

חברת אבוג’ן הודיעה היום על השקת Gene2Product™ ורסיה 1.0, פלטפורמה חישובית ייחודית שפותחה לביצוע אופטימיזציה של תפקוד גנים (’mode of use’) שנבחרו לפיתוח זרעים ביו טכנולוגיים.

 

מג’יק הודיעה כי פלטפורמת Magic xpi הוטמעה כתשתית אינטגרציה בפרויקט השכרת האופניים בתל אביב, אשר הסתיים בימים אלו. במסגרת פרויקט האינטגרציה מומשקו כל מערכות המידע, כולל מערכת ה-CRM, אתר האינטרנט, מערכת שו"ב, מערכת בילינג, סליקה ומנעולי תחנות העגינה, באמצעות פלטפורמת Magic xpi.

 

בית השקעות Stifel Nicolaus ממליץ על חברת נובה במחיר יעד של 11$ למניה: לנובה חשיפה חזקה ליצרניות ה – Foundries, כולל TSMC אשר צפויה להיות רוכשת הציוד המרכזית בסקטור בשנת 2013. נובה פועלת בפלח שוק המדידה בתהליך ה – OCD, אשר צומח מעבר לשיעור צמיחת סקטור המוליכים למחצה. שומרת על מודל עסקי המאפשר רווחיות גבוהה על אף המחזוריות בסקטור.

 

שפע ימים ממשיכה למשוך תשומת לב. החברה דיווחה ביום ה’ כי נמצאה אבן חן יקרה מסוג ”ספיר” בגודל של 5.72 קראט. החברה: מציאת אבן הספיר שנמצאה, בגודל, במיקום ובעומק שבו נמצאה עשויות להביא אותה לחשיפת הימצאותם של מרבצים בהם עשויים להימצא אבנים יקרות בכמויות מסחריות.

 

 אפריקה ישראל מגורים, מקבוצת אפריקה ישראל, מרחיבה את פעילותה העסקית לתחום חיזוק מבנים ישנים מפני רעידות אדמה. החברה הודיעה היום כי, דירקטוריון החברה אישר את רכישת מלוא אחזקותיה של דניה סיבוס בחברת דניה 38 בתמורה לכ-4.75 מיליון ₪.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש