פסגות בתחזית למדדים הקרובים: תחזית למדד חודש דצמבר –עלייה של 0.1%. מחירי הדלקים ירדו ב-0.8% נוספים וזאת בשל ירידה במחירי הנפט לצד היחלשות הדולר. מחירי המזון צפויים להמשיך ולעלות גם בדצמבר אם כי בשיעור נמוך יותר של 0.4%. סעיף הדיור יוותר ללא שינוי, בעיקר מגורמים עונתיים. עלייה עונתית של 7.5% במחירי ההלבשה וההנעלה. מחירי הנסיעות לחו"ל ירדו ב-0.9%, הן בשל היחלשות הדולר והן מסיבות עונתיות.
תחזית למדד חודש ינואר – ירידה של 0.2%. נזכיר בי החל ממדד ינואר משקלות הסעיפים במדד ישתנו בהתאם לסקרי ההוצאות החדשים. תחזיות האינפלציה הנוכחיות ל-2013 מתבססות על המשקלות הישנים ולכן סביר להניח שישתנו מעט לאחר מדד ינואר. מחירי המים עולים ב-2.8%. הארנונה תעלה ב-2.3%. מחירי הדלקים נותרו ללא שינוי. ייסוף השקל התקזז עם העלייה במס הבלו הצמוד למדד. מחירי המזון צפויים לעלות בינואר ב-0.6%, בעיקר מסיבות עונתיות. סעיף הדיור צפוי לרדת ב-0.2%, בעיקר מגורמים עונתיים. מחירי הנסיעות לחו"ל צפויים לרדת ב-1.5% כתוצאה מסיבות עונתיות והייסוף בשקל. החולשה בביקושים תמשיך לבוא לידי ביטוי בסעיפים כמו הלבשה והנעלה, ריהוט וציוד ועוד.
תחזית למדד חודש פברואר – ירידה של 0.1%. סעיף המזון יעלה ב-0.8% מסיבות עונתיות. סעיף הדיור יוותר ללא שינוי ב-0.2% מסיבות עונתיות. אנו מעריכים כי העלייה במחירי החשמל תדחה למרץ-אפריל.
לאחר הפחתת הריבית בחודש שעבר, בנק ישראל ימתין החודש לבחון את המשך ההתפתחויות בעולם ובמשק המקומי. סביבת האינפלציה ממשיכה להתמתן והאינפלציה בהסתכלות של 12 חודשים לאחור צפויה לרדת אל מתחת לגבול התחתון של יעד המחירים במהלך הרבעון השני של השנה. לכן אנו מעריכים כי בנק ישראל יפחית את הריבית פעם אחת נוספת במהלך החודשים הקרובים. הפחתה זו עשויה להתבצע מוקדם יותר במידה והפוליטיקאים בארה"ב לא יגיעו להסכמות בסוגיית הצוק הפיסקאלי לפני החלטת הריבית הבאה בסוף החודש.