בהיעדר טריגרים ממשיים, עולמיים ומקומיים, הדולר-שקל ממשיך להחליק מטה, כמתוך כוח האינרציה. הורדת הריבית של בנק ישראל לא הצליחה לאושש את המטבע האמריקני, וזאת עקב היעדרות סוחרי המט"ח הגדולים מחו"ל. כזכור, חלק מן השחקנים הגדולים בזירה הזו, יושבים בלונדון, והם כבר פרשו לחופשות חג המולד וראש השנה האזרחית.

 

גם המשך התחזקות שוק המניות הישראלי תורם להיחלשות הדולר. וזהו הצפי עד לסוף השנה. הדולר-שקל צפוי לנוע בתחום של 3.70-3.75. אבל שום תנועה לא תהיה בעל תוקף, אלא עד לתחילת 2013. רק התפתחויות מרעישות מעבר לים, כגון פיתרון הצוק הפיסקאלי, עשויות לעורר את השוק. לא צפויות התפתחויות משמעותיות, וגם אם נראה תנועות חדות, יהיה זה בשל הנזילות הנמוכה ולא בהכרח מהלך ממשי.

 

וזו הזדמנות לפתוח את הגרפים ארוכי הטווח ולנסות ולהציג תחזית לדולר-שקל עבור 2013. "המגמה בטווח הארוך עודנה עולה. הדולר-שקל עשוי לשנות כיוון כבר בתחילת השנה, לעבר 3.90"

 

מבחינת תנועת המחיר, ניתן לחלק את שנת 2012 לשני חלקים עיקריים. בחלק הראשון של השנה, המטבע האמריקאי למעשה המשיך את מגמת העלייה שהחלה עוד באמצע 2011, עד לשיא הבולט ב-4.09. בחלקה השני של שנת 2012, הדולר-שקל ביצע תפנית חדה כלפי מטה ופשוט "החזיר" את כל העלייה שבוצעה מתחילת השנה. כאשר אנו מנסים לחזות את ההתפתחות מכאן ואילך, חשוב לאפיין את המבנה של הירידה בחודשים האחרונים של השנה. ניתן לראות שהירידה מאופיינת במבנה של 3 גלים יורדים. זהו מבנה גלים של "תיקון", המעיד על כך שהמגמה בטווח הארוך יותר (במונחים שנתיים) עדיין היא מגמה עולה. עד כה הספיק התיקון למחוק 50% מכל העלייה הגדולה אשר החלה סביב 3.35-40.

 

בפתחה של שנת 2013, השאלה הטכנית המרכזית היא האם הסתיים כבר התיקון, ואם לא, עד לאן הוא עשוי להרחיק? נציין שתיקון טכני של נכס פיננסי בדרך כלל "מחזיר" בין שליש לשני שליש מהצלע הקודמת של המגמה (במקרה שלנו, העלייה מ-3.35-40 ל-4.09). על כן, הפוטנציאל להמשך התיקון כלפי מטה עדיין קיים. אבל, שימו לב לתמיכה הכללית החזקה הקיימת סביב 3.75. באזור מחיר זה, בו הדולר נמצא כעת, הצמד שהה במשך מספר חודשים בסוף שנת 2011 ובתחילתה של 2012. עובדה נוספת היא שהדולר גם נמצא במצב של מכירות יתר ניכר, שעשוי לדרבן את השוק לקנות מחדש את הצמד.

 

לקראת השנה הקרובה, או לפחות תחילתה, נוכל לשרטט את התרחיש הבא:

הדולר אמור לעשות בקרוב היפוך לכיוון החיובי, כאשר הגבול התחתון של התעלה היורדת, רמת התמיכה החזקה סביב 3.75, והעובדה שהוא כבר תיקן 50% מכל העלייה, כל אלו מגדילים את הסבירות למהלך זה. היעד הסביר של תנועה עולה זו, לכשתצא לפועל, הוא אזור הגבול העליון של התעלה סביב 3.90. יתר על כן, אם הגבול הזה ייפרץ כלפי מעלה, יהיה בכך כדי לאשש שהתיקון היורד בעצם הסתיים, ושהדולר הולך לכבוש שיאים חדשים, מעל רמת המחיר של 4.10. מנגד, אם נראה את הצמד יורד מתחת לרמת התמיכה המשמעותית ב-3.75, הדבר יאותת כי התיקון הטכני לא הסתיים והוא שואף לעבר רמת השני-שליש, הניצבת סביב 3.65.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש