כלל פיננסים ברוקראז׳ משיקים סיקור על איזיצ’יפ עם המלצת קניה ומחיר יעד של $44. איזיצ’יפ היא הספקית המובילה למעבדי NPU (Network Processing Units) אשר משולבים בתוך הנתבים שבבסיס הרשת. מעבדי ה- NPU אחראיים על עיבוד חבילות המידע (Packets) ועל העברתם. 5 מתוך 7 החברות המובילות של ספקי הציוד לשוק היעד של איזיצ’יפ ה- CESR (Carrier Ethernet Switches and Routers)מוכרים או מבססים את מוצריהם על המעבדים של איזיצ’יפ.
אנו מצביעים על הביקוש הגובר לרוחב פס במהירויות הולכות וגדלות ועל איזיצ’יפ כאחת החברות הנהנות ממגמה זו. איזיצ’יפ צפויה לצמוח יחד עם שוק ציוד הטלקום בשנים הקרובות. אנו מאמינים כי הזכיות של איזיצ’יפ עם ספקיות ציוד כגון ,CSCO ZTE, ERIC, TLAB ו- Huawei יגדילו את חלקה בשוק היעד ויכפילו את הכנסותיה פי 4-5x בשנים הקרובות יחד עם שמירה על רווח נקי שולי גבוה של מעל 40%.
חשוב לציין כי מפת הדרכים של איזיצ’יפ איננה סלולה ויתכן וצפויות עוד טלטלות בדרך. מיקומה של איזיצ’יפ בתחתית שרשת המזון של הרשת גורמת לראות נמוכה בטווח הקצר. מה שעשוי להעיב על התוצאות הרבעוניות כפי שראינו בשנה החולפת.
הובלה טכנולוגית מול איום "מבית". אנו מאמינים כי בכל הקשור למוצרי ה- NPU התחרות של איזיצ’יפ איננה מול חברות חיצוניות אשר יציעו מוצר מתחרה אלא מול לקוחותיה שעשויים לפתח מעבד פנים-חברה (In-House) כפי שעשו Juniper לפני מספר שנים. עם זאת חשוב לזכור כי מבחינה טכנולוגית איזיצ’יפ נהנית מחסם כניסה גבוה ומהלך של מעבר למעבד פנים-חברה מצריך תכנון והכנה של 3 שנים קדימה (המשימה הופכת ליותר ויותר קשה מדור לדור של (NPU. להערכתנו, איזיצ’יפ מקדימה את השוק מבחינה טכנולוגית ב-2-3 שנים. להערכתנו, הזכיות בקרב לקוחותיה עם מעבדי ה- NP-4 וה- NP-5 מבטיחות לחברה שקט התחרותי עד אמצע העשור והלאה.
תמחור: מחיר היעד של $44 נובע משילוב של מכפיל P/E של 30x ו- EV/E של x27 בניכוי מזומן של $160m או $5.5 למניה על ממוצע הרווח של 2013 ו 2014 ($1.26 & $1.60). מכפילים אילו הינם בצד הגבוה של התעשייה אך אנו מאמינים כי איזיצ’יפ תצדיק אותם בזכות המשך הצמיחה ושיפור ברווחים.
סיכונים (1) ראות נמוכה ותנודתיות גבוהה בתוצאות הרבעוניות; (2) תחרות חדשה בניסיון לחדור לשווקים חדשים עם ה NPS; (3) ריכוז לקוחות- איזיצ’יפ מבוססת על הכנסות ממספר מצומצם של לקוחות (CSCO 40%, ZTE 15%, JNPR 15%); (4) תיקוני מלאי אצל לקוחותיה הסופיים משפיעים על תוצאות החברה; (5) האטה מאקרו-כלכלית עולמית; (6) ירידה בהשקעות ההוניות של חברות הטלקום העולמיות; (7) שינויים טכנולוגיים.