עדכון של נעם פינקו, אנליסט פסגות, למניית כלל תעשיות. כת"ש רשמה ברבעון השלישי הפסד נקי שהסתכם ב-14 מש"ח ללא אירועים מיוחדים כלשהם הרבעון. בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה רווח של 17 מש"ח.
לעומת הרבעון המקביל, רשמה נשר עליה של 5% בהכנסות בזכות עליה כמותית במכירות לשוק המקומי ולרשות הפלסטינאית. הרווח התפעולי ירד בשל גידול בתשומות האנרגיה וחו"ג והרווח הנקי עלה בשל ירידה בהוצאות המימון. תעבורה רשמה ירידה קלה במכירות בשל ירידה במכירות רכבים באירופה. אחד הנושאים המרכזיים בכת"ש כיום הינו שינוי הרגולציה הצפוי בתחום המלט. נזכיר כי עסקת מכירת מרבית האחזקה במשאב למשפחת לבנת לפי שווי של 2.4 מיליארד ₪ הופסקה, להערכתנו, בשל דרישת הממונה על ההגבלים לחדול מלתת הנחות ל-2 לקוחותיה הגדולים.
לאחרונה פורסמו המלצות הביניים של הוועדה לעידוד התחרות בתחום המלט שבמידה ויאומצו עשויים להשפיע באופן ממשי על הענף (אם כי ישפיעו באופן מזערי על מחיר הדירות).
שינוי מודל הפיקוח על מחירי המלט והגדרת מדרג הנחות (טווח זמן מיידי) מחיר המקסימום ירד אך נשר לא גובה כיום מחיר מקסימלי (בשל מתן הנחות – להערכת הוועדה ע"מ לחסום ייבוא מתחרה) ולכן לא ברור מה יהיה המחיר ביחס למחיר הממוצע כיום.
יצירת התנאים לפיתוח תשתית יבוא בנמלים וקיום רמת מחירים סבירה לפריקה מלט הוא מוצר אבקתי ובעל אורך חיים קצר ולכן בעייתי לייבא אותו, עם זאת נראה כי נתח השוק של הייבוא צפוי לעלות על חשבון נשר לאור הקלות בנמלים והגבלת ההנחות ללקוחות הגדולים.
יצירת תנאים להקמת מפעל נוסף בטווח ארוך. אמור לתת מענה לעודף ביקוש על כושר ייצור בטווח הארוך מאוד ולכן אין כרגע השפעה מהותית על נשר.
טבע הודיעה כי היא מפסיקה את השת"פ עם מדיוונד וגמידה סל ומחפשת שותף שיחליף אותה באנדרומדה. כת"ב תצטרך למצוא שותפים אחרים לצורך המשך פיתוח ושיווק התרופות.
בשורה התחתונה: קשה יותר היום להעריך את שוויה של משאב לאור השינויים הרגולטורים האפשריים וייקח זמן עד שנבין את היקף הפגיעה (אם בכלל) בתוצאות נשר. בעבר הערכתנו את משאב בכ-2.23 מיליארד ₪. כעת לאור התגברות הסיכונים אנו מפחיתים את הערכתנו לכ-2 מיליארד ₪ ומורידים את המלצתנו להחזק לאור צמצום הדיסקאונט ל-30%. הבנה טובה יותר של ההשלכות ההמלצות וכן התפתחויות משמעותיות בכת"ב (המצפה לתוצאות PHASE 3 של גמידה סל בחודשים הקרובים) צפויים להשפיע על התנהגות המניה.