שיכון ובינוי מים, חברת בת של שיכון ובינוי מקבוצת אריסון, מכניסה לישראל טכנולוגיה חדשנית לטיהור מי תהום. הטכנולוגיה החדשה, שתיושם בשיתוף עם חברת אנביירוג’ן, תיבחן באמצעות מתקן פיילוט ברמת השרון, שם התגלו זיהומים באזור מפעלי התעש. יישום מוצלח של הטכנולוגיה יוכיח כי ניתן לטפל בזיהום הקשה של כל מי התהום באזור. המתקן יוקם במסגרת מכרז של רשות המים בו זכתה שיכון ובינוי עם חברת אנביירוג’ן.

 

המתקן יתבסס על טכנולוגיה ביולוגית מתקדמת (FBR) וכן על סדרת טיפולי שיקוע וסינון מתקדמים. תהליך דומה קיים ועובד מזה מספר שנים באתרי תעשיות צבאיות בארצות הברית. זו תהיה הפעם הראשונה שהתהליך מיושם בישראל.

 

מתקן הפיילוט יוכיח את יכולות מערכת הFBR לסלק מזהמים כגון פרכלורט, ניטראט וכן שאריות RDX וכרומאטים ממי התהום באתר. בעקבות הפיילוט מתוכנן לקום מתקן גדול שיטפל בבעיית מי התהום בכל האתר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    ושאבתם הכנסות ממים בששון....

    מעניין כיצד משאב לאומי, מים ששיכים לכל אחד ואחד מהאנשים בעולם, הופך להיות נושא למקח ממכר "תעשיות" ורווחים ואנחנו האנשים הקטנים הנשלטים על ידי אחרים חייבים לשלם לאחרים על מה שצריך להיות שייך לנו ממילא!

    • רינה
    • 09/12/2012 19:09