המסחר בבורסה בת"א יפתח הבוקר בנטייה ליציבות עם נטייה לעליות בעקבות החזרה החיובית של מניות הארביטראג’ מסוף השבוע בניו יורק. ביום ו’ פורסמו נתונים סותרים על הכלכלה האמריקאית. האבטלה ממשיכה לרדת ובחודש האחרון היא עמדה על 7.7% בעקבות תוספת של 145 אלף מקומות עבודה חדשים. לעומת זאת סנטימנט הצרכנים של אונב’ מישיגן צלל בדצמבר. הבורסות בוול סטריט סגרו במגמה מעורבת.

 

כאמור, פער הארביטראז’ של המניות הדואליות הינו חיובי בשיעור של 0.23%. בין הפערים החיוביים בולטות מלאנוקס - 1.64%, טבע - 3.22%, פרטנר - 1.5% וסלקום - 2.6%

 

בסוף השבוע פרסמו שני הבנקים הגדולים בישראל סקירות הסותרות זו את זו. בנק לאומי מעריך ראלי סוף שנה ואחר כך דוחות רבעוניים לא מחמיאים לחברות הישראליות ולעומתו בנק הפועלים חושב שהבורסה בת"א עדין במצב לא טוב אך הוא מעריך כי ברבעון הבא דוחות החברות יראו שיפור עקב צעדי התייעלות.

 

כך כותבים בלאומי: הסנטימנט החיובי בשוק יימשך בתקופה הקרובה על רקע הרגיעה במצב הביטחוני, הבחירות הקרבות, האופטימיות היחסית בנוגע לאתגרים הכלכליים בעולם ולקראת סוף השנה האזרחית. עם זאת, הם צופים כי בדוחות הרבעון הבא התוצאות יהיו חלשות ביחס לזה הנוכחי. זאת בין היתר עקב התגברות האינדיקאטורים המצביעים על האטה בכלכלה הריאלית המקומית.

 

וכך כותבים בפועלים: אנו רואים לנכון לשמר את רמת החשיפה הנוכחית ברכיב המנייתי, קרי אחזקה של 60%-70% מהפוזיציה שהוגדרה על ידי הלקוח, ותוך מתן הדעת לכך שרמת הסיכון בשוק המניות עודנה גבוהה" הם מוסיפים: 2013 צפויה להתאפיין בהמשך השפעת ההאטה הכלכלית בישראל ובעולם מחד, אולם מאידך חברות רבות ביצעו מהלכי התייעלות משמעותיים, אשר יאפשרו להן לשפר את שולי הרווח בשנה הבאה.

 

אי די בי דיווחה ביום ה’ בלילה בקשר עם הסכם השקעה בין גנדן לבין גוף בשליטת אדוארדו אלשטיין, כי הצדדים לעסקה ממשיכים לטפל בקידום חיובי של העסקה, לרבות טיפול משותף בהשגת האישורים הרגולטוריים. עם זאת אלשטיין טרם הודיע על מימוש וכי בשלב זה אין וודאות באשר למימושה.

 

מניות חברות האנרגיה: חברות קב’ דלק, רציו, ישראמקו ואחרות יגיבו ביום א’ גם למידע שנמסר ע"י נובל אנרג’י אשר קיימה ביום ה’ מפגש עם אנליסטים. המידע נמסר לקראת סיום המסחר. לדבריה, הביקוש לגז טבעי בישראל ממשיך לעלות בשל ביקוש גובר לחשמל והופעתם של לקוחות תעשייתיים חדשים. כדי לספק את הביקוש החזק היא תשקיע בפיתוח בישראל, את הפרויקט הימי הגדול ביותר בהיסטוריה שלה. לדבריה, פרויקט תמר עומד בלוחות הזמנים והיא מעריכה כי ההפקה ראשונה תהייה באפריל 2013. בסה"כ המכירות בשנת 2013 צפויות להיות בממוצע של כ 700 MMcf/d עם קיבולת שיא של כמעט 1 מיליארד רגל מעוקב ביום (BCF )

 

עוד מסרה כי פיתוח ה- 17 Tcf ברישיון לווייתן יגדיל את יכולת האספקה ואמינותה ללקוחות המקומיים בישראל. להערכתה, תוכניות הפיתוח של המאגר התקדמו באופן משמעותי עם ההסכם שהוכרז באופן עקרוני עם וודסייד אנרגיה האוסטרלית כשותפה אסטרטגית בפרויקט.

 

פרויקט השוק הסיטונאי בת"א יוצא לדרך: הרבוע הכחול נדלן מסרה הבוקר לבורסה כי היא קיבלה אישורי בנייה ל-450 דירות ובקרוב תקבל אישור לעוד דירות. קבלת אישורי הבנייה מקבעת את התחייבויות הרוכשים.

 

קרסו מוטורס מסרה הבוקר כי דירקטוריון החברה החליט על רכישת מניות ברכישה עצמית בסכום של עד 40 מיליון ₪. להערכת הדירקטוריון מחיר המניה בבורסה היום אטרקטיבי לרכישה. ההודעה תשפיע ככל הנראה על המניה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש