בז"ן פרסמה היום את הדוחות לרבעון השלישי. מרווחי הזיקוק הגבוהים ברבעון זה הובילו לרווחים תזרימים בתחום הזיקוק ועליית מחיר הנפט גררה גם רווחי מלאי. יחד עם זאת, בז"ן ממשיכה להציג נתונים תזרימיים חלשים בכאו"ל אשר אינם מפצים על העלות הקבועה בכאו"ל.

 

מבנה המאזן הממונף של החברה תורם אף הוא בהיבט של עלות מימון גבוהה וכן חוב שהולך ותופח כך שבסיכומו של דבר בז"ן מציגה עוד רבעון עם הפסד של 21 מ’ דולר.

 

הסיכון העיקרי של החברה נובע מרמת המינוף הגבוהה של החברה אשר עשויה לרדת במרוצת השנה הקרובה לאור גז שצפוי לזרום מתמר וכן כניסת הפצחן המימני לפעולה.

 

עד כה מרווח האורל הממוצע ברבעון הרביעי עומד על 5.14$. מתחילת החודש חלה ירידה דרמטית במרווח הזיקוק על רקע ירידה במרווח הבנזין. במידה ומרווח הזיקוק ישאר ברמתו הנוכחית, הרבעון הרביעי צפוי להיות חלש בפעילות הזיקוק.

 

מורידים את המלצתנו מתשואת יתר לתשואת שוק לאור סגירת הפער מהמלצתנו הקודמת והסיכון הפיננסי הגבוה בחברה. מחיר היעד הנוכחי עומד על 1.9 ₪ (ירידה מינורית של 2% ממחיר היעד הקודם : 1.94 ₪) דיסקאונט של 9% על שווי השוק הנוכחי.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש