רמי רוזן, מנהל מחלקת מחקר SELL SIDE ואנליסט טכנולוגיה וטלקום בהראל פיננסים, בעדכון לקראת תוצאות רבעון שלישי של איזיצ’יפ: "איזיצ’יפ תדווח על תוצאותיה העסקיות לרבעון השלישי ב-8/11. להערכתנו החברה לא תתקשה לעמוד בתחזיות המאוד נמוכות לרבעון השלישי (ואולי אף לעבור אותן) אך אנו סבורים כי היציאה מן המשבר וחזרה לדפוסי צמיחה מוכרים מן העבר תהיה ארוכה מן הצפוי. במהלך הרבעון איזיצ’יפ השיקה את שבב ה-NPS המיוצר בקריית גת, אך מדובר במוצר שלא צפוי להיות פקטור משמעותי בצמיחת ההכנסות לפני שנת 2015. בשל חששות אלה אנו מורידים את מחיר היעד מ-38$ ל-36$, אך חוזרים על המלצת תשואת יתר."
במהלך הרבעון השלישי הושק המוצר בקריית גת – ה-NPS הוא מעבד מהפכני שמיועד לדור הבא של ה-data centers ורשתות התקשורת אשר צריכות כח עיבוד גדול משמעותי יותר. הצ’יפ החדש מהווה שילוב של שני צ’יפים בצ’יפ אחד (מיועד בעצם לשכבות 2-7 על פי מודל שכבות התקשורת) ומכאן הרציונל הכלכלי בהשקתו. הצ’יפ הזה פונה לשוק של 1.1 מליארד דולר ב-2016. באופן הממוקד יותר מדובר ב-400 מל’ דולר שוק פוטנציאלי עבור איזיצ’יפ. כל הלקוחות הקיימים יכולים להיות לקוחות של המוצר החדש וגם לקוחות נוספים. תחרות לצ’יפ החדש היא מצד חברות כמו cavium ו-broadcom.
דגשים לגבי התחזית:
1. אנו מעריכים כי הרווח למניה יעמוד ב-2012 על 0.82$, תוצאה ישירה מהירידה הדרמטית הצפויה ברבעון הקרוב. ההכנסות ל-2012 תהיינה נמוכות בהשוואה לאלה של השנה שעברה והשנה הזאת מצטיירת כשנת מעבר נוספת בדור המוצרים ועומדת בצילו של משבר כלכלי עולמי. כל הנתונים הם על בסיס NON GAAP.
2. נקודה חשובה שקשורה ליתרת המזומן של החברה. גם ברבעון הבא שצפוי להיות קשה, החברה תייצר מזומן. במהלך הרבעון הנוכחי היא יצרה מעל 8 מל’ דולר וסך המזומן עומד על 154 מל’ דולר או 5.2 דולר למניה.
3. לקוחות – מיקס הלקוחות ברבעון הקרוב ישען בעיקר על סיסקו כאשר לקוחות עיקריים נוספים כמו אריקסון, צפויים לחזור ולהיות משמעותיים רק ברבעונים הבאים כאשר ישלימו את המעבר ל-NP4.
סיכונים
1. תלות גבוהה בלקוחות גדולים. ההפסקה ההדרגתית הצפויה של המכירות ל-Juniper, מגדילה את התלות בלקוחות מרכזיים נוספים כדוגמת Cisco ו-ZTE.
2. סיכון שלקוח מרכזי יפתח פתרון משלו ויפסיק לשמש כלקוח של החברה.
3. סיכון של אי הצלחה בפיתוח מוצרים חדשים.
4. עלייה במגמה לייצר את הפתרונות של איזיצ’יפ בייצור פנימי (כמו במקרה של Juniper) תקטין ביקושים למוצרים של החברה.
5. תחרות מצד Marvel בעקבות רכישת Xelerated.
6. מחזורי המכירה ארוכים במיוחד. מהרגע שבו יצרן מתגים מחליט להשתמש במעבדים של איזיצ’יפ ועד למועד השקת המוצר, עוברות כשנתיים (וזה המועד שבו הכסף ה"גדול" נרשם). מצד שני מדובר בתזרים ורווחיות גבוהים, מהרגע שבו מתג או נתב "מבוסס איזיצ’יפ" מתחיל להימכר.
7. מרבית ההכנסות של איזיצ’יפ הן בדולרים ומרבית הוצאותיה בשקלים. המשך פיחות בשער הדולר מול השקל הישראלי יוביל לשחיקת המרווחים.