גרמי לוין<br>
גרמי לוין

 הראל בתגובה לדוחות טבע: הכנסות של כ-4.97 מיליארד ד’, מתחת לציפיות, ועם רווח נקי מתואם של 1.28$ למניה, מעל לציפיות בשוק. הדוח, הפושר ביחס לציפיות, משקף צמיחה של 14% במכירות, מאיחוד ספלון, מהכנסות שיא בקופקסון, ומהשקות גנריות משמעותיות בארה"ב, לצד שחיקת מחירים באירופה, ירידה נקודתית במכירות בקנדה וחולשה במטבעות מקומיים יחסית לדולר.

 

ממשיכים להמליץ על טבע בקניה, אך מורידים מחיר היעד ל- 52$. הורדת המחיר נובעת מהנזק מהמשפט מול פייזר, ממחיקת הערך מצנרת המוצרים מספלון ומהשחיקה המתמשכת באירופה. עדיין המניה נסחרת במכפיל 7x, הנמוך ביותר ביחס למתחרות.

 

המוקד עובר לכנס שיתקיים ב-11 בדצמבר, בו תיחשף התוכנית האסטרטגית החדשה של החברה. בשיחת הוועידה התחדדו הנושאים שיעמדו בבסיסה של התוכנית ושצפויים להערכתנו להשיב את אמון המשקיעים בחברה, ולעורר את העניין במניה.

 

1. התמודדות עם אתגרי הצמיחה בטווח הארוך, תוך מיקוד צנרת המו"פ הממותג של החברה, בעיקר: בתחום נוירולוגי-ניווני (כמו טרשת נפוצה), בתחום מערכת הנשימה, במוצרי בריאות האישה ובמידה פחותה יותר גם בתחום הסרטן.

 

2. התייעלות משמעותית לשיפור הרווחיות, תוך התמקדות במוצרים היותר רווחיים.

 

3. שיפור בחלוקת רווחים לבעלי המניות, דיבידנד ורכישה חוזרת של מניות

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש