הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר השני לשבוע, על רקע ביטול המסחר בוול סטריט היום, כאשר ההוריקן "סנדי" מתקרב לחוף המזרחי, ועשוי להשפיע על המסחר בשווקים, בעיקר בגזרת הסחורות. אם הסופה תגשים את התחזיות המאיימות, הדבר עשוי להביא לזינוק זמני במחיר הנפט, וזאת מחשש לפגיעה בתפוקת הנפט של המזקקות השוכנות בחוף המזרחי של ארצות הברית. ללא ארה"ב בתמונה, באחד העם יביטו אל עבר המסכים באירופה, המאותתים על פתיחה שלילית של המסחר. בבורסות אסיה מתנהל הבוקר מסחר מעורב.
FXCM: מדד המניות ממשיכים לגלות חולשה, בעיקר על רקע תוצאות הרווח המאכזבים של החברות בוול-סטריט. חצי מעונת דוחות הרווח כבר מאחורינו, והתמונה העולה מהמגזר הפרטי עד כה עגומה למדי. החברות שדיווחו עד כה הצביעו על ירידה של 1.2% ברווחים. זהו הרבעון הראשון מזה שלוש שנים שבו נרשמת ירידה ברווחים. יתרה מכך, כמעט שני שליש מהחברות הציגו הכנסות נמוכות מהמצופה, מה שמעיד על ירידה בביקושים העולמיים והמקומיים כאחד. זו אינה בשורה טובה עבור המשק האמריקני המתאושש, מאחר שירידה בביקושים ובצפי העתידי עשויים להביא את החברות לצמצם גם בכוח העבודה, מה שיביא לעלייה מחודשת בשיעור האבטלה. בין החברות המרכזיות שיפרסמו את תוצאותיהן בשבוע הקרוב ניתן למנות את ג’נרל מוטורס, ויזה, מאסטרקארד, פורד, AIG ועוד, אשר ינסו לשנות את המאזן השלילי עד כה. ביום שישי יתפרסם דוח התעסוקה לחודש אוקטובר. לאחר שדוח התעסוקה הקודם הצביע על ירידה מפתיעה באבטלה ל-7.8%, הדוח החודשי צפוי להצביע על תוספת של 125 אלף מקומות עבודה למשק האמריקני בחודש אוקטובר. שיעור האבטלה צפוי לעלות קלות מ-7.8% ל-7.9%. מבחינה טכנית, מדד ה-S&P 500 הצליח לנעול בשבוע שעבר מעל 1,400. ירידה מתחת לרמה זו עשויה להאיץ את הירידה לעבר ה-SMA ל-200 יום ב-1,377.
הניירות הקטנים בסקטור הגז והנפט שבלטו אמש בעליות – מודיעין הכשרה לפידות זרח גלוב אקספלוריישן – ימשיכו לרכז עניין. הזדמנות ישראלית דיווחה אמש, כי החלו הכנות לתחילת קידוח ברשיון 370/ישי בפלאג’יק, אשר צפוי להתחיל בימים הקרובים.
מניית בבילון תמשיך לרכז עניין לאחר העליות אמש. לפי דיווח של "אתר גלובס", קרן ריד, המחזיקה ב-18.31% מהון המניות, פנתה לבעל השליטה נועם לניר בבקשה לשקול את ביטול הנפקת החברה בנאסד"ק ובמקום זאת הגשת הצעת רכש לכל מניות החברה, הפיכתה לפרטית ומחיקת המניה מהמסחר.
אי די בי פתוח דיווחה אמש כי השלימה את העסקה למכירת מלוא אחזקות כלל עסקי ביטוח ב -Clal U.S. Holdings Inc, חברה בת בבעלותה המלאה, המחזיקה בקבוצת גארד לחברת National Indemnity Company, חברת ביטוח המאוגדת בנברסקה, ארה"ב, מקבוצת Berkshire Hathaway Inc, תמורת 885 מיליון ₪.