המדדים המובילים בבורסת ת"א נסחרים במגמה שלילית בשעה זו, על רקע הירידות החדות במניית מלאנוקס. באירופה ברשמת מגמה מעורבת והחוזים על וול סטריט מאותתים על יציבות בפתיחה, בהמתנה לפרסום שלל דוחות. המסחר בעולם מושפע מהמומנטום הפסיכולוגי החיובי ומנתון הצמיחה בסין, אשר עמד בציפיות ועלה ב-7.4% ברבעון השלישי.
FXCM: עד כה שבוע המסחר בשוקי ההון צבוע בירוק. האיתותים כי ספרד צפויה בקרוב לבקש סיוע מה-ECB מגבירים את אהבת הסיכון והביקוש לנכסים המסוכנים יותר, מניות, סחורות ומטבעות בעלי תשואה גבוהה, על חשבון הדולר. השווקים "מריחים כסף". מהלך כזה של ספרד יהווה למעשה השימוש הראשון בתוכנית האג"ח שה-ECB השיק בקול תרועה בחודש ספטמבר, ושעד כה לא נוצלה על ידי אף אחת מהמדינות המתקשות, מה שעשוי לפתוח את הדלת למדינות נוספות כגון איטליה.
בוול-סטריט, עונת דוחות הרווח ממשיכה להציג תוצאות מעורבות. בדומה לרבעון הקודם, אנו רואים שחברות רבות אמנם מציגות רווחים גבוהים מהמצופה, אבל לצד זאת ישנה ירידה או האטה בהכנסות. הדבר מלמד מחד על התייעלות עסקית, אך מנגד על ירידה בביקושים, עדות להאטה בצמיחה הגלובלית. החברות המרכזיות שיפרסמו היום את דוחותיהן יהיו גוגל, מיקרוסופט, נוקיה ומורגן סטנלי. בהחלט שמות ענקיים שתוצאותיהם ישפיעו על הסנטימנט בשוקי ההון.
מלאנוקס יורדת בחדות. ברבעון השלישי של 2012 דיווחה החברה על הכנסות שיא בסך 156.5 מ’ דולר ורווח שיא שהסתכם בשיא של 48.4 מ’ דולר. עם זאת, החברה חוזה הכנסות של בין 145 ל-150 מיליון דולר ברבעון הרביעי, לעומת ציפיות השוק ל-157 מיליון דולר הכנסות, מה ששלח את הנייר לנפילה במסחר המאוחר. הראל: הירידה במחיר המניה מהווה ”אובר שוטינג” ומייצרת הזדמנות להגדלת החשיפה במחירים נוחים. מורידים את מחיר היעד ל-100 דולר וחוזרים על המלצת תשואת יתר; סבורים כי החברה נמצאת בסך הכול במומנטום עסקי טוב ושהיא תמשיך לצמוח גם במהלך 2013 בשיעור דו ספרתי.
מניית כיל מתאוששת מהר, לאחר שאיבדה אמש גובה, על רקע הנמכת תחזיות של פוטאש הקנדית והפחתת תחזית הביקושים לאשלג על ידי בנק CIBC והפחתת מחירי יעד לפוטאש ואגריום.
על רקע קשיי הנזילות של נוחי דנקנר, חברת גיוון אימג’ינג פרסמה אתמול בלילה הודעה בה היא כותבת, כי על מנת למקסם את שיעורי הצמיחה שלה ואת הערך לבעלי מניותיה, היא בוחנת מספר חלופות אסטרטגיות, ובכללן אינדיקציות ראשוניות ולא מחייבות של עניין שהתקבלו ממספר גופים בקשר עם מיזוג או מכירה אפשריים של גיוון.
הזדמנות ישראלית חשפה את פרטי קידוח האקספלורציה המתוכנן ברישיון "ישי", הצפוני מבין קבוצת רישיונות פאלגי’ק: הקידוח "אפרודיטה 2" שיבוצע ברישיון "ישי", הממוקם כ- 160 ק"מ צפונית מערבית לחיפה, צפוי להתחיל בחודש נובמבר וימשך כ-87 יום. על פי התוכנית, עומקו הסופי של הקידוח יעמוד על כ- 6,000 מטר, כאשר עומק המים באזור נאמד בכ-1,700 מטר. הקידוח יתבצע ע"י אסדת הקידוח Noble Homer Ferrington, כאשר מפעילת הקידוח הינה חברת AGR הנורבגית. העלות הכוללת המוערכת של הקידוח צפויה לעמוד על כ-103 מליון דולר. שותפיה של הזדמנות ישראלית ברישיונות "פלאג’יק" הם אנשי העסקים בני שטינמץ וטדי שגיא.
ביונדווקס חתמה על שתפ עם MonoSol Rx וקיבלה אישור GMP לייצור החיסון לניסויים באירופה. חתימת ההסכם תאפשר שיתוף פטנטים טכנולוגיים בין החברות במטרה לייצר את חיסון ה- M-001 כך שיהיה ניתן לשימוש אוראלי כדפית מסיסה בטמפרטורת החדר.
טאואר ואוניברסיטת קליפורניה הודיעו על פיתוח וייצור משדר הדמיה חדש בעל ביצועי שיא. המשדר מהווה פריצת דרך טכנולוגית המבטיחה הורדת עלויות משמעותית ליישומים המיועדים לשווקים הצומחים של ההדמיה הפסיבית בתחום תעשיות הרכב, הביטחון והחלל.
אתמול דווח, כי החברה לישראל ושותפויות "תמר" קרובות מאוד לחתימת הסכם אספקת גז בהיקף של 4 מיליארד דולר, מהלך שהיה צפוי לאחר הפסקת אספקת הגז הטבעי ממצרים לישראל אשר הפכה את חוזה הגז של החברה לישראל ו-EMG. ההערכה שמדובר בשאלה של ימים ספורים עד שתוכרז החתימה על החוזה, וכי מדובר בפרטים טכניים שיש לסגור כעת.