סקירת מחלקת המחקר של FXCM ישראל: היחלשותו המשמעותית של הדולר בעולם השבוע הגבירה גם את התאוצה היורדת של הדולר-שקל, שקבע שפל נוסף ב- 3.78, וזאת למרות המדד האפסי המפתיע שפורסם בתחילת השבוע ושסתם את הגולל על העלאת ריבית בתקופה הקרובה. התנועה של הדולר-שקל מושפעת בעיקר מהיחלשותו של הדולר אל מול האירו. האירו-דולר נסחר כבר מעל 1.31 והמומנטום עשוי להביא אותו אל מעל השיא של ספטמבר ב- 1.3170. אם תימשך אהבת הסיכון בשווקים העולמיים והדולר ימשיך להיות תחת הלחץ, הדבר יתבטא בהמשך הירידה של הדולר-שקל, כאשר היעד הבא הוא 3.77. ועם זאת, לאור הירידה החדה, ייתכן תיקון קל בימים הקרובים, אשר עשוי להוביל את הצמד חזרה לאזור 3.82.

 

השווקים "מריחים כסף": עד כה שבוע המסחר בשוקי ההון צבוע בירוק. האיתותים כי ספרד צפויה בקרוב לבקש סיוע מה-ECB מגבירים את אהבת הסיכון והביקוש לנכסים המסוכנים יותר, מניות, סחורות ומטבעות בעלי תשואה גבוהה, על חשבון הדולר. השווקים "מריחים כסף". מהלך כזה של ספרד יהווה למעשה השימוש הראשון בתוכנית האג"ח שה-ECB השיק בקול תרועה בחודש ספטמבר, ושעד כה לא נוצלה על ידי אף אחת מהמדינות המתקשות, מה שעשוי לפתוח את הדלת למדינות נוספות כגון איטליה. ספרד מתלבטת מאחר שבקשת סיוע מצדה תחייב אותה לעמוד בתנאים הפיסקאליים המחמירים של ה-ECB ולבצע צעדי צנע כואבים. ואולם, הלחץ של השוק על המדינה מוכת החוב הולך וגובר. סוכנויות דירוג מאיימות בהורדת דירוג האשראי של המדינה לרמת "זבל", התשואות על אג"ח של ממשלת ספרד ממשיכות לעלות, ובסופו של דבר לא תהיה למדינה ברירה אלא להיכנע ולבקש סיוע.

 

בוול-סטריט, עונת דוחות הרווח ממשיכה להציג תוצאות מעורבות. בדומה לרבעון הקודם, אנו רואים שחברות רבות אמנם מציגות רווחים גבוהים מהמצופה, אבל לצד זאת ישנה ירידה או האטה בהכנסות. הדבר מלמד מחד על התייעלות עסקית, אך מנגד על ירידה בביקושים, עדות להאטה בצמיחה הגלובלית. החברות המרכזיות שיפרסמו היום את דוחותיהן יהיו גוגל, מיקרוסופט, נוקיה ומורגן סטנלי. בהחלט שמות ענקיים שתוצאותיהם ישפיעו על הסנטימנט בשוקי ההון.

 

לאור הודעתה אתמול של ממשלת ספרד כי היא תשקול בשבועות הקרובים אם לבקש סיוע מה-ECB, סביר להניח כי תשומת הלב של המשקיעים תשוב להתמקד בדוחות הרווח ובנתוני המקרו, ואם אלה יהיו ירודים השווקים עשויים לסגת מעט לאחור.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש