רמת המחירים בארה"ב זינקה כנראה בחודש ספטמבר, חודש שני ברציפות, כאשר התייקרות במחירי הדלק השפיעה יותר מאשר גידול מתון יותר בשאר המוצרים והשירותים. מדד המחירים לצרכן עלה כנראה ב-0.5% בספטמבר, אחרי עלייה של 0.6% באוגוסט. אינפלציית הליבה (בניכוי המחירים התנודתיים של המזון והאנרגיה, עמדה לפי הערכות על 0.2%.

 

החברות כמו Abercrombie ו-Safeway הסבירו כי משימת העלאת המחירים הופכת לקשה מיום ליום כאשר 12.1 מיליון אמריקאים הינם מובטלים ותשלומי הדלק נוגסים בכיסם של הצרכנים. במקביל, יפרסם הפד את נתוני הייצור התעשייתי שיעיד כי ההתאוששות אחרי הנפילה באוגוסט תהיה מתונה בלבד – גידול של 0.2% אחרי נסיגה של 1.2%

 

המדד המועדף למדידת האינפלציה על ידי הפד הוא זה המחושב על ידי שר המסחר והוא קשור להוצאת הצרכנים. לפי מדד זה קצב האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עמד על 1.5%. נזכיר כי בהינתן התחזית לתעסוקה והאינפלציה, הפד ירכוש כול חודש 40 מיליארד $ אג"ח מגובות משכנתאות ויותיר את שיעור הריבית על 0 עד אמצע 2015.

 

הסרבנות של ספרד לפנות בבקשה לסיוע מהאיחוד מתפרשת כרצון להמתין לטלטלה הבאה בשווקים הפיננסיים שיאפשרו תנאים טובים יותר ב"תוכנית ההצלה". "ככול שהמצב הינו גרוע יותר, כך טוב יותר לספרד"- מסבירים הכלכלנים, "הדבר יכריח את הגרמנים להפנים את אפשרות "השקיעה" של מדינות הפריפריה" ויוביל למתינות בהצבת הדרישות.

 

תשואות האג"ח של ספרד רשמו ראלי מאז הודעת הבנק המרכזי על כוונותיו להתערב בשוק האג"ח והתשואות ל-10 שנים עומדות כיום על כ-5.7%. הראלי הפחית את הצורך לבקשת הסיוע בפועל, בד בבד עם פרוץ המחאות ברחבי ספרד. סוכנות דירוג האשראי S&P הורידה את דירוגם של 11 בנקים ספרדים, שבוע אחרי שהורידה את דירוגה של ספרד ל- - BBB, נוצ’ אחד מעל אג"ח "זבל".

 

מדדי המניות באסיה רשמו מגמת העליות עם גידול של 0.8% במדד אסיה פסיפיק. את המגמה הובילו מניות הייצור, כמו סמסונג, על רקע נתוני המכירות הקמעונאיות בארה"ב שהפתיעו לטובה. בשווקים לא פוסלים את המשך המומנטום החיובי, אך עדיין מזכירים את חוסר הוודאות סביב הצמיחה הסינית.

 

מדד המחירים לצרכן בחודש ספטמבר נותר ללא שינוי בניגוד להערכות הקונצזוס שעמדו על 0.4%. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים ומתחילת השנה, עמדה על שיעור זהה של 2.1%.

 

הסעיפים הבולטים במדד חודש ספטמבר: עלייה של 0.9% בסעיף המזון. עלייה של 6.7% במחירי הדלקים. עלייה של 12.9% במחירי ירקות טריים. ירידה של 6.1% בשירותי חינוך. ירידה של 5.3% במחירי הארחה ונופש בארץ. ירידה של 0.3% בשירותי דיור בבעלות דיירים.

 

ל-12 החודשים הקרובים אנחנו צופים עלייה של 1.2% וכן, להערכתנו, לאור מכלול הגורמים אנו מעריכים כי הריבית תישאר ללא שינוי עד סוף השנה. כמו כן, לאור ההאטה בעולם ובמשק המקומי בשנה הקרובה, הריבית צפויה לרדת פעם אחת בתחילת 2013.

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמים במסמך זה (להלן- "המידע") מסופקים כשירות לקוראים למטרת אינפורמציה בלבד ומובא לידיעתם של יועצי השקעות, כחומר רקע בלבד העשוי לשמש כאחד מבין מגוון כלי עזר אשר אמורים לשמשם בגיבוש המלצתם ללקוחותיהם החתומים על הסכמי ייעוץ על פי דרישות הדין ואינם משקפים בהכרח את עמדתה הרשמית של אקסלנס השקעות בע"מ ו/או חברות בנות שלה ו/או חברות קשורות שלה (להלן- "קבוצת אקסלנס"). אין לראות במסמך ובמידע הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים המתוארים בו או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם. אין לראות במידע המלצה או תחליף לשיקול דעתו המקצועי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבלת הצעות, או שיווק השקעות- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות המובאות במסמך זה לתוצאות בפועל. אין לראות במסמך זה כמידע שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בנכסים הפיננסים המוזכרים בו. הניתוח במסמך זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שנאסף ונערך על ידי קבוצת אקסלנס ומידע הנובע ממקורות אחרים, אשר החברה מניחה שהינו מידע מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו. מסמך זה אינו מהווה אסמכתא ו/או אישור כלשהם למהימנות ולנכונות המידע האמור. המידע המופיע בדוח זה אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר, וכן אינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו והדעות האמורות בו עשויות להשתנות ללא כל מתן הודעה נוספת. מאחר שכך, מסמך זה אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. קבוצת אקסלנס אינה מחויבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים ו/או עדכונים במידע מראש או בדיעבד. קבוצת אקסלנס לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במסמך זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש לקבוצת אקסלנס ו/או לבעלי שליטה ו/או לבעלי עניין במי מהם עשוי להיות מעת לעת עניין במידע המוצג במסמך זה, לרבות בנכסים פיננסים המוצגים בו. כמו כן, חברות בשליטת קבוצת אקסלנס ובעלי מניותיה, או גורמים אחרים הקשורים עמה באופן זה או אחר מחזיקים או עשויים להחזיק, מעת לעת, במישרין ו/או בעקיפין בניירות ערך או נכסים פיננסיים נשואי מסמך זה, הן לפני פרסומו, הן בזמן פרסומו והן לאחר פרסומו. כל הזכויות במסמך זה ובמידע שייכות לקבוצת אקסלנס. מסמך זה מופץ ליועצי השקעות בלבד. העברת חלקים מתוכן המסמך לצדדים שלישיים או פירסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מקבוצת אקסלנס וללא ציון הערה זו בגוף הטקסט, במקום הבולט לעין, הנה אסורה, וכל העושה זאת, עושה זאת על אחריותו הבלעדית!

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש