הבורסה בת"א ננעלה ביציבות ת"א 25 ת"א 100 , כאשר ברקע מגמה שלילית באירופה ומגמה מעורבת בוול סטריט בפתיחה, לאחר נתון המאקרו שהצביע על עלייה של 0.5 במלאים הסיטונאיים באוגוסט והמתנה לפרסום ספר הבז’ מאוחר יותר.
אתמול הכריז ראש הממשלה על הקדמת הבחירות. הסיבה המרכזית להקדמת הבחירות היא כמובן "אי יכולת של הממשלה להעביר להעביר תקציב אחראי ל-2013". הקמת הבחירות לשנת 2013 תוביל לדחיית התקציב לשנת 2013 לחודשים אפריל- מאי כך שמדינת ישראל תעבוד בשנת 2013 על בסיס תקציב 2012 ולפי 1/12 מתקציבי המשרדים בשנה הקודמת. מכיוון שהממשלה מחויבת ראשית לשלם הוצאות שכר, החזר חובות וחוזים קיימים, כל שאר התחייבות הממשלה מהשנה האחרונה ובהם כל ההשקעות החדשות בתשתיות, צפויים להיפגע. ככל שמדינת ישראל תעבור כמה שיותר חודשים ב- 2013 ללא תקציב מסודר אזי למדיניות ציבורית זו, תהיה השפעה שלילית גדולה יותר על הצמיחה החזויה.
טבע הודיעה הבוקר כי ניסוי שערכה עם החומר הפעיל בקופקסון במהלכו הגדילה פי שניים את המינון אך הורידה את מספר ההזרקות הוכיח את עצמו. אחת הבעיות עם הקופקסון היא שצרכים להזריק אותה בכל יום. טבע ניסתה, ועל פי ההודעה הצליחה, להגדיל את המינון אך להוריד את מספר ההזרקות לשלוש פעמים בשבוע ולקבל את חולי הטרשת הנפוצה את אותה התוצאה.
פסגות פרסמו סקירה על סקטור הגז לאחר ההתפתחויות האחרונות בענף: מעניקים לאבנר מחיר יעד של 2.54 ש"ח, לדלק קידוחים מחיר יעד של 13.4 ש"ח, לרציו מחיר יעד של 0.35 ש"ח, לדלק קבוצה מחיר יעד של 951 ש"ח ולישראמקו מחיר יעד של 0.54 ש"ח. מעריכים את "לוויתן" כיום בכ-5.9 מיליארד דולר. במידה ויכנס שותף שווי המאגר יעלה בשל הקטנת רכיב האי וודאות. את שווי מאגר תמר מעריכים בכ-10 מיליארד דולר.
צים שיווק , בעלת רשת "מחסני כמעט חינם", הודיעה כי הגיעה להבנות במסגרת המו"מ שמנהלת החברה עם חברת קמעונאות המזון הפרטית "יינות ביתן", בנוגע לעסקת מיזוג משולש הופכי במסגרתה תתמזג החברה עם חברה בת ייעודית של יינות ביתן. תמורת מלוא הונה המונפק של החברה תשולם לכל בעלי המניות בחברה תמורה כוללת בסך של 265 מיליון ש"ח בתוספת דיבידנד שיחולק לכל בעלי המניות במועד סמוך להשלמת העסקה, בסך של 85 מיליון ש"ח.
כלכלית ירושלים דיווחה כי היא מוכרת נכסים בשוויץ תמורת 297 מיליון ש”ח. חברה בת של כלכלית חתמה על מסמך הבנות עם צד שלישי למכירת מלוא הון מניותיה בארבע חברות המוחזקות על ידה, שבבעלותן 48 נכסים ברחבי שוויץ.
קמן קיבלה דרישה מפועלים לפרעון חוב בגין הלוואה בסך 52.7 מיליון ש”ח. פועלים: החברה נדרשת לפרוע את מלוא חובותיה והתחייבויותיה לבנק תוך 10 ימים ממועד דרישת הפירעון; קמן: בוחנת את האמור בדרישת הפירעון ואת השלכותיה על החברה.