דש בית השקעות בסקירה על שוק האג"ח: חול המועד לא סיפק מידע מהותי חדש לגבי הגורמים המשפיעים על מצבו של שוק האג"ח. היו עוד מספר הודעות של גופים העסקיים על ההתייקרות המתוכננת של מוצריהם. מנגד, האוצר החליט לקדם הסרת מכסים על מוצרי חלב בתגובה להתייקרות שיזם משרד החקלאות. כמו כן, מחירי הסחורות בעולם הוזלווהדולר נחלש ביחס לשקל.שני הגורמים יחד תרמו לירידה משמעותית של מחירי הסחורות במונחים שקליים. למרות זאת, הסנטימנט במסחר היה בעד האג"ח הצמודות ונרשמה עלייה בציפיות האינפלציה.

 

התחזקות השקל על רקע ירידה בתשואות האג"ח שהיו לאחרונה מבטאת התנהגות חריגה ביחס לשנתיים האחרונות. בתקופה זו התחזקות הדולר בעולם (חולשת השקל) ביטאה פחד מסיכון ובאה יחד עםהירידה בתשואות האג"ח האמריקאיות וירידה מקבילה בתשואות האג"ח בישראל. שינוי המגמה בשבועות האחרונים מהווה חזרה לדפוס ההתנהגות טרום המשבר של שנת 2008, כאשר השקל התחזק יחד עם עליות שערים בשוק האג"ח.

 

עליית התשואות באג"ח האמריקאיות בסוף השבוע תהיה להערכתנו מוגבלת ללא שינוי משמעותית במצב הכלכלי או בסביבת האינפלציה. להערכתנו, התשואות ימשיכו לנוע בטווח של בין 1.5%-2.0%. השינוי יכול להתרחש אם המועמד הרפובליקני לנשיאות ארה"ב, מיט רומני, יסתמן כמנצח בבחירות. ישנן מספר השפעות אפשריות לתרחיש זה:

 

1. המועמד הרפובליקני מתנגד לתמריצים של ה-FED והביע רצון להחליף את הנגיד הנוכחי. פעולה זו עשויה להוציא מהשוק את הקונה הגדול ביותר של אג"ח ממשלת ארה"ב בשנים האחרונות.

 

2. יחד עם זאת, בחירתו של רומני תוביל כנראה לטיפול יותר מעמיק ומהיר בבעיית הגירעון האמריקאי, דבר שיקטין בטווח הארוך את היצע האג"ח, ובטווח הקצר עלול להעמיק את ההאטה בכלכלת ארה"ב ולהגביר את הביקוש לאג"ח.

 

3. המועמד הרפובליקני נחשב בדרך כלל לידידותי יותר לכלכלה. כתוצאה מזה, גידול בסיכוי לבחירתו צפוי ליצור לחץ לעליית התשואות. נראה, שגידול בסיכויושל המועמד הרפובליקנייוביל לעליית התשואות, לפחות עד הבחירות עצמן.

 

אולם, כל עוד התשואות האמריקאיות נעות בטווח צר יחסית, הן אינן מהוות איום מתמשך על שוק האג"ח הישראלי. "כרית הביטחון" של השוק המקומי שמשתקפת במרווח בין פערי התשואות בין שני השווקים בניכוי פערי פרמיות הסיכון, נמצאת ברמה גבוהה מאוד.

 

בישראל אמור ראש הממשלה להכריז עד תחילת מושב החורף של הכנסת ב-15/10 האם בכוונתו ללכת לבחירות מוקדמות או לאשר את תקציב 2013 במועדו. על פי ההערכות המתפרסמות, להקדמת הבחירות יש הסיכוי הגבוה יותר. אם ללמוד מניסיון ההודעה על הקדמת הבחירות בחודש מאי, שוק האג"ח הגיב בירידה חדה יחסית של תשואות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש