ארה"ב: רוב המניות בארה"ב הגיבו בעליות נוכח הספקולציה כי ספרד תבקש סיוע מהאיחוד האירופי, מה שיהווה "אור ירוק" לתחילת תוכנית הרכישות של הנגיד דראגי. נציגי המחוזות נפגשים במדריד במטרה להגיע לפתרון המשבר וזאת, אחרי ששר האוצר הודיע כי הממשלה מתייעצים עם מיטב האנליסטים האם על המדינה לבחור באופציה של בקשת הסיוע.
מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם PIMCO (ביל גרוס) מזהיר כי ארה"ב עלולה להפסיק לשמש כיעד מספר אחד עבור ההון הבינלאומי של המשקיעים במידה והפער בין הוצאות הממשלה לבין החוב שלה לא יתחיל להסגר. גרוס חושש כי המשך "הבזבזנות הממשלתית" תוביל להמשך ההדפסות של הפד, לעליית התשואות, לירידת ערך המניות. הנכסים היחידים שיעלו יהיו הזהב והנכסים הריאליים – על פי גרוס.
אירופה: אירופה מחקה חלק מהעליות שנרשמו אתמול אחרי שחברות הכרייה והכימיה נסוגו. מדד המניות יורוסטוקס 600 ירד ב-0.1%, אולם עדיין נמצא ב-16% גבוה יותר מהמינימום שנצפה ב-4.6. בשווקים חוששים מהתפתחות התשואות של מדינות הפריפריה, בעיקר של ספרד, במידה וזו תחליט בסופו של דבר שלא לבקש סיוע.
הפעילים בשווקים מציינים: "זוהי תקופה קשה עבור השווקים. המשקיעים מתקשים להמר על כיוון השוק ולפיכך המחזורים כה נמוכים בעולם. הכלכלה העולמית אומנם תתאושש בטווח הארוך, מה שיוביל לראלי במניות, אולם בטווח הקצר נמשיך לנוע בתוך רצועת מסחר צרה יחסית" – לדברי בתי ההשקעות.
היועץ הכלכלי למשרד האוצר של אנגליה סבור כי מדינתו תיהנה מנהירת המשקיעים לנכסיה בתרחיש בו תעלה הסבירות לפירוק גוש האירו. אנגליה באופן טבעי תשמש "חוף המבטחים" מטבעי, אך לא מדובר ב"חוף המבטחים" במונחים ריאליים – הכלכלה תספוג מכה קשה נוכח קשרי המסחר האדוקים שלה עם גוש האירו.
אמריקה לטינית: שיעורי הריבית בעסקאות "החלף" של ברזיל ירדו לשפל של החודשיים האחרונים, כאשר הצמיחה האיטית הפחיתה את ציפיות האינפלציה והקטינה את הערכות המשקיעים לשינויים בשיעור הריבית. המשקיעים סבורים כי שיעור הריבית יישאר סביב 8% עד סוף 2013, כאשר רק בשבוע שעבר התחזית עמדה על 8.25%. קובעי המדיניות הפחיתו את שיעור הריבית ב-5% מאז אוגוסט 2011 לשפל היסטורי של 7.5%.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמים במסמך זה (להלן- "המידע") מסופקים כשירות לקוראים למטרת אינפורמציה בלבד ומובא לידיעתם של יועצי השקעות, כחומר רקע בלבד העשוי לשמש כאחד מבין מגוון כלי עזר אשר אמורים לשמשם בגיבוש המלצתם ללקוחותיהם החתומים על הסכמי ייעוץ על פי דרישות הדין ואינם משקפים בהכרח את עמדתה הרשמית של אקסלנס השקעות בע"מ ו/או חברות בנות שלה ו/או חברות קשורות שלה (להלן- "קבוצת אקסלנס"). אין לראות במסמך ובמידע הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים המתוארים בו או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם. אין לראות במידע המלצה או תחליף לשיקול דעתו המקצועי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבלת הצעות, או שיווק השקעות- בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא- לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות המובאות במסמך זה לתוצאות בפועל. אין לראות במסמך זה כמידע שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בנכסים הפיננסים המוזכרים בו. הניתוח במסמך זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שנאסף ונערך על ידי קבוצת אקסלנס ומידע הנובע ממקורות אחרים, אשר החברה מניחה שהינו מידע מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו. מסמך זה אינו מהווה אסמכתא ו/או אישור כלשהם למהימנות ולנכונות המידע האמור. המידע המופיע בדוח זה אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר, וכן אינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו והדעות האמורות בו עשויות להשתנות ללא כל מתן הודעה נוספת. מאחר שכך, מסמך זה אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. קבוצת אקסלנס אינה מחויבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים ו/או עדכונים במידע מראש או בדיעבד. קבוצת אקסלנס לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במסמך זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש לקבוצת אקסלנס ו/או לבעלי שליטה ו/או לבעלי עניין במי מהם עשוי להיות מעת לעת עניין במידע המוצג במסמך זה, לרבות בנכסים פיננסים המוצגים בו. כמו כן, חברות בשליטת קבוצת אקסלנס ובעלי מניותיה, או גורמים אחרים הקשורים עמה באופן זה או אחר מחזיקים או עשויים להחזיק, מעת לעת, במישרין ו/או בעקיפין בניירות ערך או נכסים פיננסיים נשואי מסמך זה, הן לפני פרסומו, הן בזמן פרסומו והן לאחר פרסומו. כל הזכויות במסמך זה ובמידע שייכות לקבוצת אקסלנס. מסמך זה מופץ ליועצי השקעות בלבד. העברת חלקים מתוכן המסמך לצדדים שלישיים או פירסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מקבוצת אקסלנס וללא ציון הערה זו בגוף הטקסט, במקום הבולט לעין, הנה אסורה, וכל העושה זאת, עושה זאת על אחריותו הבלעדית!