שר האוצר הפולני נכנע סוף סוף לתכתיבי המציאות. עד כה הוא שמר על אופטימיות עיקשת וטען כי פולין תצליח לעמוד ביעד הגירעון של 3% (ביחס לתמ"ג), זאת על אף הקולות הסקפטיים שנשמעו מכל עבר וטענו כי המספר אינו מציאותי נוכח החולשה בגוש האירו. ההאטה האירופית הגיעה גם לפולין, פגעה בביקוש המקומי, הקטינה את התוואי הצפוי של גביית המס על ידי הממשלה ולבסוף, תחזית הגרעון הפיסקאלי עלתה ל-3.5% מהתמ"ג.
עם זאת, "הפספוס" הפולני ככל הנראה לא יגרור תגובה "מענישה" מצד השווקים וחברות הדירוג, כמו שקרה לא פעם בתקופה אחרונה עם מדינות אחרות באירופה. זה מכבר השווקים הפנימו כי תוכניות "מנע" יומרניות גוררות את הכלכלות לספירלה מסוכנת, כאשר הקיצוצים הפיסקאליים פוגעים בצמיחה, מעלים את שיעור האבטלה ומקטינים את תקבולי המס, אשר מביאים בתורם לצורך בצנע נוסף כדי לעמוד ביעדים.
לפולין עדיין יש חלון הזדמנויות להמלט מגורלן המר של מדינות הפריפריה. גם אחרי העידכון של נתוני הצמיחה על ידי משרד האוצר, מדובר בצמיחה של 2.2% ב-2013 – עדיין מספרים יפים ביחס לאיחוד האירופי. שר האוצר בשיתוף עם הרגולטור הבנקאי הצהירו השבוע כי ישקלו הקלות על ההוצאה הצרכנית, מה שיכול לסייע ולתמוך בביקוש המקומי. הבנק המרכזי של פולין החליט בשבוע שעבר להותיר את שיעור הריבית על כנה – ברמה של 4.75%, אולם שלח מסר ברור כי שיעור הריבית יכול לשנות כיוון בעתיד הקרוב: "במידה ויתרבו הנתונים שמעידים על החולשה בפעילות ולחצי אינפלציה לא יתגברו, ניתן יהיה לשקול "סתגלנות מוניטארית". הכלכלנים "האמיצים" צופים כעת הפחתה של 0.25% בפגישה הקרובה של הוועדה ו- 1% במצטבר עד סוף השנה (המהלך יוביל את שיעור הריבית ל-3.75% בתחילת 2013). הקונצנזוס צופה הפחתות מתונות יותר. מיותר לציין כי סביבה זו תטיב עם שוק האג,ח הפולני.