דש בסקירת מאקרו שבועית: נתוני ביצוע התקציב לחודש אוגוסט המשיכו מגמת הגדלת הגירעון, תוך עלייה בקצב ההוצאות וקיטון בשיעור הגידול בהכנסות (ראו תרשים 1). קצב ביצוע ההוצאות השנה הינו הגבוה ביותר לעומת העשור האחרון (ראו תרשים 2). שיעור ההוצאה הגבוה ביותר בוצע ע"י משרד הביטחון. ככלל, קצב ההוצאה יכול להשתנות על פני השנה, אך בסוף שנה הממשלה אמורה לעמוד במסגרת ההוצאות הקבועה בחוק. השנה הממשלה עשויה לראשונה לחרוג ממסגרת ההוצאות בכ-6 מיליארד ₪.
למרות שלפי הדיווחים ראש הממשלה בוחן אפשרות לבצע את הקיצוץ הנדרש בסך של כ-15 מיליארד ש"ח ולאשר את התקציב לשנת 2013 במסגרת הממשלה הנוכחית, האפשרות הסבירה יותר הינה שהבחירות יוקדמו והממשלה החדשה תגבש את התקציב החדש. הקדמת הבחירות תרסן את הוצאות הממשלה בשנת 2013 עד גיבוש התקציב ע"י הממשלה החדשה.
החדשות הטובות הן שבחודשים האחרונים ההכנסות ממסים תואמות את התחזיות. בחודש אוגוסט הן היו אף גבוהות בשיעור זעיר לעומת התחזית. יחד עם זאת, ככל הנראה דחיית המע"מ תרמה להקדמת רכישות ולגידול בגבייה.
התפתחות בגביית המסים מצביעה בבירור על ירידה בפעילות המשק. קצב הצמיחה הן של המסים העקיפים והן הישירים יורד. המגמה במסים הישירים מטרידה במיוחד, כי סדרה זו הינה יציבה יותר מאשר המסים העקיפים ובעבר שינוי מגמה בה היה הסימן הראשון של כניסת המשק למיתון. גידול בגירעון מוביל לגידול בקצב ההנפקות נטו. אנו מעריכים שהגירעון השנה יגיע לרמה של כ-4.2% מהתוצר.