הבורסה בת"א ננעלה בירידות שערים קלות, כאשר ברקע עליות בינוניות עד חדות בבורסות אירופה לאחר נאומו של יו"ר ה-ECB מריו דראגי, אשר הכריז על הקלה כמותית בדמות תוכנית רכישות אג"ח לטווח קצר. מחר יתפרסמו בארה"ב נתוני התעסוקה החודשיים והיום פורסם סקר ה- ADP שהצביע על תוספת של 201 אלף משרות לסקטור הפרטי באוגוסט.
הכשרה אנרגיה מודיעין צללו בחדות לאחר הדיווח על כישלון הקידוח ב"מירה 1". בקידוח נמצאו חולות באיכות גבוהה אך רוויים במים בנקודת הקידוח. במהלך השבוע הבא, תעבור אסדת הקידוח לרישיון שרה ותתחיל בביצוע קידוח "שרה 1". לאומי שוקי הון: ההודעה של השותפים במירה נשמעת ברורה וחד- משמעית, כך שקשה להעיר דבר מה נוסף לגבי הקידוח עצמו - שלא ספק עורר תקוות גדולות אצל בעלי הרישיון. הנהנות העיקריות מהתוצאות בטווח הקצר הן כמובן השותפות הקבועות במאגרי תמר ולוויתן, קרי: נובל, דלק וחברות בנות, ישראמקו וחברות הקבוצה - אלון גז רציו. אמנם הדומיננטיות שלהן בהיעדר מתחרים מתגברת, ועלולה למקד אף יותר את תשומת ליבו של הממונה על ההגבלים, אך כך או אחרת, מדובר במאגר שעלול להיות מוכרז כמונופול בתחום אספקת הגז למדינת ישראל, וחשיבותן האסטרטגית של השותפות בו עולה.
מליסרון השלימה הנפקה ציבורית של איגרות חוב וגייסה 530 מיליון שקל. בהנפקה (בשלב המוסדי והציבורי יחדיו) נרשמו ביקושים בהיקף כולל של כ-925 מיליון שקל. ב מסגרת ההנפקה הנוכחית, ביצעה מליסרון הרחבה של סדרת אגרות החוב ד’, וכן הנפיקה סדרה חדשה של אגרות חוב - סדרה ז’, המגובה במשכנתה שנייה על הקניון הגדול בפתח-תקווה. הנפקה זו מצטרפת לגיוס של מעל מיליארד שקל שהחברה ביצעה בהנפקות אג"ח שונות מתחילת 2012.
קרדן רכב (Avis), המחזיקה ב- 50% מחברת "אוטו איטליה", יבואן פרארי ומזראטי בישראל, הגיעה להסכמה עקרונית על מכירת חלקה בחברה לצד שלישי. במהלך 2011 רכשה אוויס 50% ממניות חברת "אוטו איטליה", שהחזיקה בזיכיון ליבוא מכוניות פרארי ומזראטי לישראל, בתמורה ל- 10 מיליון ש"ח. השבוע הגיעה אוויס להסכמה עקרונית למכירת חלקה ב"אוטו איטליה", בתמורה ל- 15 מיליון ₪.
איזיצ’יפ השיקה אמש את המוצר המדובר שפותח באופן חשאי בקריית גת. מדובר בקטגוריית מעבדים חדשה בשם NPS שמיועדת הן למפעילות תקשורת והן ליצרניות ציוד רשתות ל-data centers. הנהלת החברה מצפה כי המעבד החדש ירשום design wins ראשונים במחצית השנה הבאה כאשר מכירות משמעותיות צפויות רק במהלך 2015. הראל פיננסים: להערכת הנהלת החברה שוק המטרה הרלבנטי למוצר החדש יכול להגיע בשנת 2016 ל-400 מליון דולר; מעלים את מחיר היעד ל-38 דולר מ-35 דולר ב"תשואת יתר".
עסקת מגדל-אליהו נדחית ל-29 באוקטובר ושלמה אליהו יקבל הנחה של 13%, לאחר שהתמורה עבור המניות עודכנה לסך 705 מיליון אירו, אשר תשולם במלואה במזומן ביום סגירת העסקה. אליהו ישלם 125 מיליון אירו לג’נרלי במידה והעסקה לא תושלם במועדה.
ריטליקס רכשה את Cornell Mayo Associates, ספקית אמריקאית מובילה של מערכות חנות, המשרתת רשתות כלבו מובילות וקמעונאים מתמחים גדולים. ריטליקס ממשיכה ביישום האסטרטגיה שלה ומתרחבת לתוך תחומים קמעונאיים משיקים, המאופיינים בנפח ומורכבות גבוהים.
אספן גרופ ושותפתה אשלד, חברת בת של אשטרום נכסים, מנהלות משא ומתן למכירת 50% מאחזקות אספן גרופ לאשלד, בחברה המשותפת לשתיהן בתמורה לכ – 44 מיליון שקל. במקביל מדווחות השותפות, כי הן במשא ומתן למכירת מרכז מסחרי במגדל העמק לאספן בתמורה לכ- 8.5 מיליון שקל.
אחר הירידות במניה, בבית ההשקעות IBI ממליצים לקנות את שיכון ובינוי במחיר יעד של 93 שקלים. תחום המגורים בו חברת הבת שיכון ובינוי נדל"ן מובילה בארץ, צפוי לחוות עלייה בביקושים תוך שמירה על רמת המחירים הנוכחית.