מחלקת המחקר של FXCM ישראל: בהיעדר התפתחויות משמעותיות בימים האחרונים, הן בזירה המקומית והן בזירה העולמית, הדולר-שקל המשיך לדשדש סביב רף 4 שקלים, כפי שהוא עושה בשבועיים האחרונים. אם בשבועות האחרונים היינו עדים לפיצול חד ובלתי שגרתי בין המסחר המקומי בדולר-שקל לבין המסחר העולמי בדולר, וזאת בעקבות חולשתו הבולטת של השקל, על רקע ההרעה של המשק הישראלי ואי הוודאות הגיאו-פוליטית, הרי שכעת שוב מתיישר הצמד על פי המגמות של הדולר בעולם, וכשבעולם לא קורה הרבה, גם הדולר-שקל שומר על סטטוס-קוו.

 

יש להניח שגם היום ומחר אנחנו נראה את הצמד מגיב באופן ישיר להתפתחות שמעבר לים – היום, ישיבת הריבית של הבנק של אירופה, ומחר, פרסום דוח התעסוקה בארצות הברית. בשווקים יש ציפיות גבוהות לקראת הישיבה, וזאת על סמך אמירות ורמיזות של נשיא הבנק, מריו דראגי, שכבר החל לפרוש מתווה של תוכנית לרכישת אג"ח, שתסייע להוריד את התשואות בשוק האג"ח ולהפחית את עלויות המימון של מדינות ה-PIGS. ואולם, נראה כי עדיין לא בשלו התנאים להכרזה בפועל של תוכנית לרכישת אג"ח, הן משום שספרד ואיטליה, המדינות המצויות כעת בסיכון הגבוה ביותר, טרם ביקשו סיוע והתערבות מצד ה-ECB, והן על רקע סימני השאלה באשר למנדט של הבנק המרכזי של אירופה להדפיס כסף לצורך רכישת אג"ח. על כן, סביר להניח שדראגי יסתפק היום בהמשך פירוט של תוכנית עתידית שכזו. תגובת השווקים תהיה תלויה בעד כמה רחוק יהיה מוכן ללכת הבנק ביישום תוכנית שכזו. אם הבנק יגלה נכונות להוציא לפועל תוכנית מסיבית, אולי "בלתי מוגבלת", של רכישת אג"ח, השווקים עשויים להגיב בחיוב, כפי שהגיבו לנאומו של ברננקי ביום שישי האחרון. תגובה חיובית צפויה לחזק את האירו בעולם על חשבונו של הדולר, וכפועל יוצא גם לחזק את השקל אל מול הדולר.

 

הרמה הקריטית נשארה רף 4 שקלים, רמה שהיוותה תמיכה פסיכולוגית משמעותית בשבועות האחרונים. ירידה משכנעת מתחת לרמה זו עשויה להיות טריגר להאצה כלפי מטה ולסלול את הדרך עד לאזור 3.95. מנגד, עלייה מעל 4.03, וזאת במקרה של אכזבה בשווקים ביומיים הקרובים, עשויה שוב לדחוף את הצמד לעבר 4.05 ומעלה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש