המסחר בבורסה בת"א מתנהל בשעה זו בירידות קלות, כאשר ברקע עליות בבורסות אירופה וירידות הבוקר בבורסות אסיה. החוזים האדומים על מדדי ניו יורק מאותתים על ירידות קלות בפתיחה. באירופה מחכים כולם לצעדי הבנק המרכזי לקראת ההודעה על הריבית מחר. בארה"ב יפורסם מחר דו"ח ADP למצב התעסוקה בשוק הפרטי, אשר יהווה מתאבן לנתון התעסוקה החודשי שיפורסם ביום שישי.
כאן בישראל, הדיונים לקראת הגשת תקציב הקיצוצים של שנת 2013 מתקדמים ועל פי הנראה היום, ראש הממשלה יגיש תקציב קשה זה לאישור הכנסת ולא ימהר לבחירות. הודעתו אתמול של ראש מפלגת ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כי יש לקיים את הבחירות במועדן מלמדת כי יתכן ומפלגה זו תתמוך בתקציב שיציע ראש הממשלה.
ביום חמישי הקרוב אמורים מנהלי תעודות הסל לבצע עדכון משקולות של החברות המרכיבות את הסלים השונים. הדבר יביא בחלק מהמניות להיצעים ובאחרות לביקושים. מניות הבנקים לאומי ופועלים צפויות לגרור ביקושים.
פלוריסטם הודיעה כי תאי גזע מהשלייה שפיתחה הוזרקו בהצלחה בחולה שלישי בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. בעקבות השיפור הניכר במצבם של החולים, החליטה החברה לפתח את מחקרה בהתוויות שונות של מחלות הקשורות במח העצם ואף הודיעה בשבוע שעבר על הקמתה של וועדת מומחים שתלווה את הנושא. החולה, בן 45 מרומניה שסובל מסרטן הדם (לוקמיה מלואידית חריפה) קיבל את הטיפול כמוצא אחרון ובמצב אנוש, אחרי שמח העצם שלו נהרס כתוצאה מהטיפולים ושהשתלת מח עצם מתורם שבוצעה כחמישה חודשים קודם לכן – נכשלה. בעקבות ההזרקה של תאי הגזע מהשלייה חל שינוי מהפכני לטובה בתפקודו ובמצבו הקליני והוא שוחרר מבית החולים ואף הורשה לחזור למולדתו.
רכבת ההרים של מניות רשיון "מירה" – הכשרה אנרגיה ומודיעין - ממשיכה לרכז עניין לקראת פרסום הנתונים מהקידוח.
מניות קבוצת אי.די.בי ממשיכות גם הן לרכז עניין לאחר שנודע כי בעלי אג"ח ארוך טווח יפנו לבית משפט כדי לעכב תשלום למחזיקי אג"ח קצרי טווח כדי למנוע את מה שהם מכנים "העדפת נושים". הבוקר דווח כי מחזיקי סדרות האג"ח של אי.די.בי מלבד סדרה ב’ הסכימו עם נציג החברה בבית המשפט, כי התשלום בהיקף של 35 מיליון שקל שאמור היה לעבוד מחר למחזיקי סדרה ב’ יבוצע לחשבון נאמנות שיפתח למטרה זו.
עוד קבוצה המאיימת בצעדים משפטיים, זאת קבוצת החברות של בן דב המחזיקות בשרשור את מניות פרטנר. האחרון שיגר אמש במכתב לחברת האצ’יסון בה הוא דורש ממנה לחזור למו"מ מאחר ולטענתו כל הבעיות שגרמו להאצ’יסון להפסיק את המו"מ אינן קיימות. הוא מאיים כי יתבע את החברה על הנזקים שנגרמו לו עקב הפסקת המו"מ וכאמור דורש לחדשו.
דירקטוריון בז"ן אישר תוכנית רכישת אג"ח של החברה ושל כרמל אולפינים עד 100 מיליון שקל במהלך 12 החודשים הקרובים. הדירקטוריון הסמיך את ההנהלה לבחון אפשרות להגדיל את תוכנית הרכישה ב-100 מיליון ש"ח נוספים. בנוסף, הדירקטוריון הנחה את הנהלתה לבחון האפשרות למיזוג מלא בין החברה לבין כרמל אולפינים, גדיב תעשיות פטרוכימיה ושמנים בסיסיים, שהחברה מחזיקה במלוא המניות של כל אחת מהן.
מג’יק הודיעה כי אמש החליטה מועצת המנהלים של החברה לאמץ מדיניות של חלוקת דיבידנד. על פי מדיניות זו, בכל שנה תחלק החברה דיבידנד של עד ל-50% מרווחיה השנתיים העומדים לחלוקה.
חברת טקמר מקבוצת ח.מר תפרוש רשת תקשורת לכוחות חירום בבניין 1WTC במתחם ה-Ground Zero שבמנהטן. היקף הפרויקט מוערך בכ-11 מיליון דולר. נבחרה לפרוס את רשת התקשורת בכל 104 קומות הבניין החדש - הגבוה ביותר בקו הרקיע של ניו-יורק. הפרויקט החל באפריל 2012 ויימשך כ-15 חודשים.
גזית גלוב דיווחה כי חברת הבת סיטיקון קיבלה קו אשראי לחמש שנים בהיקף של 360 מיליון אירו. הקו התקבל מקבוצת בנקים נורדיים והוא ישמש למימון מחדש של קו אשראי קיים שהיקפו כ- 334 מיליון אירו ומסתיים באוגוסט 2013.
שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת תחל מיידית את עבודות ההקמה על 2 שדות סולריים בנגב – שייצרו חשמל נקי מאנרגיית השמש. בימים אלה אישרה רשות החשמל את הסגירות הפיננסיות מול בנק דיסקונט למימון הקמת שדות סולריים בחצרים ובשדה בוקר. בחצרים יוקם שדה סולרי על שטח של 100 דונם, בעלות של 60 מיליון שקל ובהיקף ייצור של 6 מגה-וואט. בשדה בוקר מדובר על שדה בהיקף יצור של 5 מגה-וואט, על שטח של 90 דונם ובהשקעה של 50 מיליון שקל.