הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר השלישי לשבוע, לאחר העליות אמש ובהמתנה להתפתחויות בעולם, כאשר בבורסות אסיה נרשמות הבוקר ירידות קלות והחוזים על וול סטריט מאותתים על פתיחה חיובית עם תחילת שבוע המסחר שם.

 

אקסלנס: אנו מעריכים שה-ECB לא ישיק תוכנית כבר ביום חמישי הקרוב ורואים איתות שלילי בכך שה-ECB לא דאג לנציגות בכנס הנגידים ב- "Jackson Hole" בסוף השבוע. דראגי אומנם התלונן על עומס בעבודה וחוסר בזמן, אנו חושבים שמדובר בחוסר בחדשות ובעיקר חשש לאכזב את השווקים. כמעט חודש ימים חלף מאז הבטיח ה-ECB לעשות כל שיידרש כדי לשמור על הגוש בשלמותו. בנתיים המשקיעים מתאזרים בסבלנות אך זו תיבקע בקרוב. ללא איתות וחדשות קונקריטיות ביום חמישי השווקים עשויים לסגת לאחור.

 

 הכשרה אנרגיה  מודיעין שעלו אמש בחדות ימשיכו לרכז עניין, בהמתנה לפרסום תוצאות הקידוח ב"מירה 1". המשקיעים מאמינים כי לאחר הירידות החדות בניירות, בשורה חיובית מהקידוח תביא לזינוק במחירי היחידות.

 

 טאואר במומנטום חיובי ביותר לאחרונה ואמש דיווחה החברה ממגדל העמק, כי היא ווישיי-סיליקוניקס חתמו הסכם חמש-שנתי, במהלכן תייצר טאואר-ג’אז עבור Vishay-Siliconix שתי משפחות מוצרים חדשות במתקן הייצור ביפן (Fab4) וכן תרחיב את הייצור במתקניה בישראל לטובת משפחות מוצרים נוספות (Fab 1 ו-Fab 2). ייצור מוצרים אלו, במסגרת החוזה המורחב, צפוי להגדיל את מכירות החברה מייצור מוצרי Vishay-Siliconix במאות מיליוני דולרים.

 

 ישראמקו תיסחר, על רקע הדיווח באתר גלובס אמש, כי זכויותיה של ATP ב"שמשון" ו"דניאל" עוקלו. ל-ATP האמריקנית, שקיבלה הגנה מפני נושים בארה"ב, יש חברה בת אשר מחזיקה בזכויות ברישיונות הישראליים. המהלך עשוי לגרום לעיכובים קשים של עד שנתיים בתוכניות לפיתוח "שמשון".

 

אופנהיימר בסקירה לאחר פגישה אמש עם הנהלת טבע ביום ראשון: התחושה שעלתה מן הפגישה הייתה שחברת טבע מתמודדת עם בעיות לא מבוטלות ובראשן פגיעה עתידית הצפויה לפגוע בתוצאותיה הכספיות בשנים 2015 והלאה. הבשורה הטובה היא כי המנכ"ל החדש מביא עימו מקצוענות, בקיאות, מתודולוגיית ניהול, הכרה בבעיות של החברה והפנמה כי נדרשת שקיפות ובניית אמון של המשקיעים שאבד כפי שמתבטא במחיר המנייה. שילוב של תמחור חסר והרוח החדשה שמביא מנכ"ל החברה יוצרים להערכתנו הזדמנות השקעה מצוינת דווקא בעת בה העמימות היא עדיין גדולה, מתוך הנחה כי אנו סומכים על הקפטן החדש של האוניה הגדולה ששמה טבע.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש