הבורסה בת"א נעלה את המסחר בירידות שערים, כאשר ברקע הדאגה לגורלה של קבוצת IDB.

 

בוול סטריט נרשמו ביום שישי עליות, לאחר שנגיד הבנק המרכזי, ברננקי, אמר בנאומו בג’קסון הול, כי הבנק פתוח לנקיטת צעדים מרחיבים. פסגות: נאום ברננקי מגדיל את ההסתברות ל-QE3 כבר בפגישת הפד הקרובה אך הסתברות זו עדיין נמוכה להערכתנו מההסתברות לדחיית ההרחבה ל-2013. ההערכה הזו מתבססת על שתי עובדות: ראשית, כיוון שהתנהלות הפד בכלל וההרחבות הכמותיות בפרט הפכו להיות אחד מסלעי המחלוקת העיקריים בין הדמוקרטים (בעד) והרפובליקנים (נגד), הפד מעדיף שלא להיתפס כמעורב פוליטית. שנית, אינפלציית הליבה בארה"ב (עומדת על 2.1%) עדיין גבוהה מיעד האינפלציה של הפד (2%).

 

הניירות של קונצרן אי.די.בי ריכזו עניין על רקע "מהומת עולם" השורה בקבוצה לאחר הדוח שפורסם ביום שישי ושאליו צורפה הערת "עסק חי". אי.די.בי אחזקות דיווחה, כי ההפסד ברבעון השני היה 1.27 מיליארד ש"ח לעומת הפסד של 883 מיליון ש"ח במקביל אשתקד. דסק"ש דיווחה, כי רשמה ברבעון הפסד של 1.27 מיליארד ש"ח לעומת הפסד של 703 מיליון ש"ח במקביל אשתקד. נוחי דנקנר במכתב לעובדי החברה- "אני ממשיך להוביל מהלכים אשר ייצרו רמת נזילות גבוהה בכל חברות הקבוצה ובמיוחד ב-IDB אחזקות. אנו מתמקדים בימים אלה במגעים לצירוף משקיעים לקבוצת IDB ואני מתרשם ומאמין ששותפים ראויים יצטרפו בזמן הקרוב". גם האוצר עוקב אחרי המצב בחברה:

 

 דלק נדל"ן טסה למעלה, לאחר שהושג הסדר חדש בין תשובה למחזיקי האג"ח בחברה. המחזיקים קיבלו את הצעתו של תשובה להזרמה של 750 מיליון שקל.

 

 הכשרה אנרגיה  מודיעין נסחרו, על רקע ההמתנה לתוצאות הקידוח ב"מירה 1".

 

 מזור קיבלה הזמנה לאספקת מערכת רובוטית ראשונה לניתוחי עמוד שדרה, מסוג Renaissance, בהודו, וזאת במסגרת הסכם ההפצה של החברה עם חברת Advanced Medical System PTE Ltd. המערכת תותקן בבית חולים מוביל בעיר צ’נאיי.

 

 שיכון ובינוי זכתה במכרז להקמת בית מבקר המדינה בהיקף של 130 מיליון שקל. הפרויקט כולל, בין היתר, הקמת מבנה משרדים בן 10 קומות, קומות שרות תת קרקעיות וחניה עבור למעלה מ-200 רכבים, בשטח כולל של כ-18 אלף מ"ר.

 

 בזק הודיעה כי היא משיקה חבילה הכוללת סלולר, יחד עם קו טלפון, וגם תשתית אינטרנט. מחיר החבילה עומד על 239 שקל בחודש והוא כולל חבילת שיחות,SMS וגלישה ללא הגבלה ברשת פלאפון, יחד עם קו טלפון נייח במסלול הכולל 100 דקות, ובנוסף תשתית אינטרנט בקצב של 10 מגה.

 

פסגות על בנק דיסקונט: עדיין אינו יעיל במיוחד. בנוסף, בשל חוסר גיוון בהרכב העמלות, סך העמלות בבנק תלויי יותר בצמיחת תיק האשראי מאשר יתר המערכת. אולם, לא ניתן להתעלם משיפור בביצועים של הבנק כולל באיכות תיק האשראי. לכן, אנו מעלים את ההמלצה שלנו לקנייה ומעלים את מחיר היעד מ-5.20 ₪ ל- 5.60 המשקף את הצפי שלנו לתשואה מייצגת על ההון אחרי יישום מלא של כללי בזל 3 של 6.5% לעומת 6.1% קודם לכן.

 

 פלסאון תעשיות דיווחה הבוקר, כי ההכנסות ברבעון השני של שנת 2012 הסתכמו לכ 248,364 אלפי ₪ בהשוואה לכ 250,553 אלפי ₪ ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של כ 1%. הרווח הנקי ברבעון השני הסתכם לכ 30,360 אלפי ₪ בהשוואה לכ 26,258 אלפי ₪ ברבעון מקביל אשתקד.

 

ירון זר מפסגות העלה את מחיר היעד של פז מ- 460 ₪ ל- 480 ₪ והעלה המלצה ל”תשואת יתר”. האנליסט: פז מציגה התאוששות במגזר הקו"מ (דלקים), המשך הפחתת יתרת לקוחות, שיפור בזיקוק ויציבות במגזר התעשיות.

 

הפסדי מעריב גררו את הכשרת הישוב להפסד רבעוני של 35.4 מיליון ש”ח. כך דיווחה החברה בסופ"ש. ההפסד נרשם למרות שיפור ניכר ברווחיות המגזרים השונים של החברה. החל מהרבעון הבא לא ידווח מעריב בדוחות החברה והיא צופה שיפור ניכר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    ספונסר עיתונאי ספורט

    מודיעין ירדה ; כיל טיפסה; אמפל קפצה ; טאואר התקדמה ; דלק נדלן ניתרה ; דסק"ש הוסיפה...

    • המשורר
    • 03/09/2012 08:39