הבורסה בת"א תפתח את שבוע המסחר, על רקע העליות שנרשמו בוול סטריט ביום שישי, לאחר שנגיד הבנק המרכזי, ברננקי, אמר בנאומו בג’קסון הול, כי הבנק פתוח לנקיטת צעדים מרחיבים. לדבריו, ה-QE תמך בכלכלה האמריקאית והבנק הפדראלי עומד מוכן לפעולה נוספת אם יהיה צורך. הדואליות שבו מניו יורק עם ארביטראז’ שלילי של 0.25%, אמפל עם 30% ירוק, טאואר עם 3.8% למעלה, מלאנוקס עם 2.9% אדום.

 

משה שלום על מדד המעו"ף: בשבוע שעבר הגיע המדד לרמת התיקון 61.8% פיבונצ"י סביב 1124. שם למעשה נוצרה עכשיו פסגה כפולה מינורית, וזה אף פעם לא דבר טוב למי שמאמין כאן בעליות. טכנאי ישר עם עצמו יאמר מייד שיש לנו מצב של חוסר וודאות מוחלטת כאן. מצד אחד, אותה פסגה כפולה, סביב רמת תיקון נורמאלית מקסימאלית, ביחד עם סטייה שלילית בין המדד לאינדיקאטור כניסת הכסף. כל אלו שליליים, ומורים על ירידות מכאן. מצד שני, שיאים ושפלים עולים, הימצאות מעל קו המגמה, התומך בכול העלייה מאז 1044, ומצב מומנטום חיובי, שאינו כולל סטייה שלילית. כל אלו חיוביים ותומכים בפריצה קדימה. סה"כ סימנים רבים משני הכיוונים. במצבים אלו, כדאי לייצר גבולות להנחות: אם המדד ימשיך מעל 1124, אז ניקח גישה חיובית, עם היעד שדיברנו עליו קודם, דהיינו 1143. אם המדד יחצה מטה את קו המגמה הכחול, ובמיוחד יירד מתחת ל-1115 המפורסמת, ניקח את הגישה השלילית לכיוון 1096, והממוצע הנע 35 יום, המגיע מלמטה.

 

הניירות של קונצרן אי.די.בי ירכזו עניין על רקע "מהומת עולם" השורה בקבוצה לאחר הדוח שפורסם ביום שישי ושאליו צורפה הערת "עסק חי". אי.די.בי אחזקות דיווחה, כי ההפסד ברבעון השני היה 1.27 מיליארד ש"ח לעומת הפסד של 883 מיליון ש"ח במקביל אשתקד. דסק"ש דיווחה, כי רשמה ברבעון הפסד של 1.27 מיליארד ש"ח לעומת הפסד של 703 מיליון ש"ח במקביל אשתקד. ההכנסות הסתכמו ב-5.4 מיליארד ש"ח לעומת 5.6 מיליארד במקביל אשתקד. נוחי דנקנר במכתב לעובדי החברה- "אני ממשיך להוביל מהלכים אשר ייצרו רמת נזילות גבוהה בכל חברות הקבוצה ובמיוחד ב-IDB אחזקות. אנו מתמקדים בימים אלה במגעים לצירוף משקיעים לקבוצת IDB ואני מתרשם ומאמין ששותפים ראויים יצטרפו בזמן הקרוב".

 

 דלק נדל"ן תרכז עניין, לאחר שהושג הסדר חדש בין תשובה למחזיקי האג"ח בחברה. המחזיקים קיבלו את הצעתו של תשובה להזרמה של 750 מיליון שקל.

 

 פלסאון תעשיות דיווחה הבוקר, כי ההכנסות ברבעון השני של שנת 2012 הסתכמו לכ 248,364 אלפי ₪ בהשוואה לכ 250,553 אלפי ₪ ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של כ 1%. הרווח הנקי ברבעון השני הסתכם לכ 30,360 אלפי ₪ בהשוואה לכ 26,258 אלפי ₪ ברבעון מקביל אשתקד.

 

הפסדי מעריב גררו את הכשרת הישוב להפסד רבעוני של 35.4 מיליון ש”ח. כך דיווחה החברה בסופ"ש. ההפסד נרשם למרות שיפור ניכר ברווחיות המגזרים השונים של החברה. החל מהרבעון הבא לא ידווח מעריב בדוחות החברה והיא צופה שיפור ניכר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש