התייחסות ירון זר, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’ לבזן: תחום הפולימרים מגלה חולשה שעלולה להימשך תקופה ארוכה. כמו כן, בזן עדיין לא קיבלה היתר בניה לפרויקט הגדלת כושר יצור פוליפרופילן. בנוסף, הדוחות הכספיים של בזן מאכזבים מזה מספר רבעונים. אנו מורידים המלצה לתשואת שוק ואת מחיר היעד ל- 1.8 ₪.
1. הדוחות הכספיים מאכזבים מאז Q1-2011 – הדוחות הכספיים של בזן מאכזבים 5 רבעונים ברציפות, למרות צפיות נמוכות מתקופה זו. הדוח הכספי החלש לרבעון השני שפורסם בשבוע שעבר הגביר את האכזבה המתמשכת מתוצאות החברה. להערכתנו, יש לנקוט עמדה זהירה כלפי מניית בזן עד לשיפור בפועל בתוצאות הכספיות.
2. היצע סעודי פוגע בפעילות הפולימרים – חברת SABIC הסעודית (שלישית בעולם ביצור פוליפרופילן ופוליאתילן) מייצרת לחץ על מרווחי הפולימרים, בתקופה בה מחיר הנפטא גבוה, והביקוש העולמי לפולימרים חלש. הסעודים נהנים מתעשייה פטרוכימית המבוססת על זמינות של גז טבעי זול. טכנולוגיית היצור בסעודיה "מדלגת" על יצור נפטא. לפיכך, עלות היצור זולה יותר ביחס ליצרניות פולימרים מסוגה של כאו"ל, העושות שימוש בנפטא כחומר גלם. אין באפשרות החברות שמשתמשות בגז לספק את כל הביקוש העולמי לפולימרים לכן יש מקום לייצור מבוסס נפטא. כמו כן, המצאות כאו"ל בחצר בית זיקוק מהווה יתרון לעומת מפעלים אחרים. יחד עם זאת, התגברות התחרות מסעודיה פוגעת בפעילות הפולימרים של כאו"ל.
3. חולשת הפולימרים עלולה להימשך תקופה ארוכה – לפי ניסיון העבר של כאו"ל, המחזוריות הינה בתדירות של כ- 10 שנים. המחזוריות בשנים האחרונות התקצרה, אך עדיין החולשה בפולימרים, בארבעת הרבעונים האחרונים, עלולה להימשך תקופה ארוכה.
4. פרויקט הצפוי לתרום EBITDA של 55 מ’$ ידחה בשנה – הפרויקט להגדלת כושר יצור פוליפרופילן עדיין לא קיבל היתר בניה. משך הקמתו נאמד ב- 9-12 חודשים. לפיכך, פרויקט זה לא יעמוד בלוח הזמנים של סוף השנה וידחה לתחילת 2014. השפעת העיכוב אינה משמעותית לשווי החברה אך משמעותית לתוצאות שנת 2013.
5. תרומת הפצחן המימני תורגש רק מתחילת 2013 – הפצחן המימני צפוי להתחיל לפעול ברבעון הרביעי. להערכתנו, בשל מורכבות הפרויקט תרומה משמעותית של הפצחן לתוצאות החברה תורגש רק החל מהרבעון הראשון של 2013.
6. בזן ערוכה "לתפוס את הגל" לכשהמחזוריות תתהפך – התאוששות בעתיד בשווקי פעילותה של בזן תביא לשיפור משמעותי בתוצאות. החברה ערוכה למצב זה.
לסיכום, אנו ממליצים על מניית בזן בתשואת שוק.