הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר השלישי לשבוע, על רקע סגירה יציבה אמש בוול סטריט וחוזים עתידיים המאותתים על עליות קלות בפתיחה באירופה וארה"ב. הדואליות במעו"ף שבו מניו יורק עם ארביטראז’ חיובי של 0.58%, טבע עם 1.1% ירוק, פריגו עם 1.5% פלוס ומלאנוקס עם 1.2% למעלה.
פרטנר סאני וסקיילקס ייסחרו, על קרע ההודעה מאמש, כי חברת האחזקות הסינית האצ’יסון, שעמדה לרכוש את חברת סקיילקס, חברת האם של פרטנר, החליטה לבטל את העסקה. בהודעה לבורסה מסרה סאני, כי לטענת החברה מהונק קונג, הסיבות הן ההידרדרות בתוצאות הרבעון ה-2, אי נכונות אחד המצגים של סאני בהסכם הרכישה, וכן מספר הפרות נוספות של הסכם הרכישה. סקיילקס וסאני היו אמורות למכור 75% מסקיילקס להאצ’יסון, תמורת 125 מיליון דולר, או 23.2 שקל למניה.
גזית גלוב דיווחה הבוקר, כי הרווח המיוחס לבעלי מניות החברה הסתכם ברבעון בכ- 288 מיליון ש"ח (1.70 ש"ח למניה בדילול) לעומת רווח של כ- 281 מיליון ש"ח (1.80 ש"ח למניה בדילול) ברבעון המקביל אשתקד. ה-N.O.I ברבעון גדל בכ- 11% והסתכם בכ- 865 מיליון ש"ח לעומת כ- 780 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
אי.די.בי והבנות ימשיכו להסחר על רקע הדיווח מאמש, כי פסגות בית השקעות שלח מכתב לחברות הנאמנות הרמטיק, קלדן ושטראוס לזר, נאמני סדרות אג"ח ג’, ד’ ו-ה’ של IDB החזקות, ובו הוא קורא לו לנקוט בכל הפעולות הנדרשות "לצורך הגנת ושמירת זכויות מחזיקי אגרות החוב". לחברה של דנקנר גירעון בהון המיוחס לבעלי המניות בסך 634 מיליון שקל. פסגות: בשל התקיימות "סימן אזהרה", כללה החברה בדוח הדירקטוריון שלה דוח תזרים מזומנים חזוי, על פיו נדרשים לחברה עד לסוף 2013 מקורות אחרים בהיקף של 375 מיליון שקל על מנת שתוכל לשרת את חובותיה.
אורמת טכנולוגיות דיווחה הלילה, כי NV אישרה את ההפעלה המסחרית של 30 מגה וואט באתר לנדר קאונטי בנבדה. בעקבות אישור ההפעלה התחנה מקבלת מחיר מלא עבור האנרגיה החל מה-1 ביולי השנה.
אלביט הדמיה עם ארביטראז’ חיובי. אמש הודיעה מידרוג כי היא מורידה דירוג לסדרות האג”ח שבמחזור מ- Baa1 ל- Baa3. הורדת הדירוג מתבססת, בין היתר, על המשך העדר הנגישות לשוק ההון, לצד עומס פירעונות חוב משמעותי, אשר שוחקים את יתרות הנזילות של החברה בקצב מהיר.
פסגות בסקירה מאמש לקראת דוחות פרוטרום: צפויה לדווח תוצאות טובות תוך שיפור במרווחים ביחס לרבעון החולף. החברה פועלת בתחום סולידי ולהערכתנו לא צפויה השפעה משמעותית על תוצאותיה עקב ההאטה העולמית.