הבורסה בת"א נסחרת בשעה זו ביציבות, כאשר ברקע נטיה לעליות באירופה וצפי לעליות קלות בוול סטריט בפתיחה. מלאנוקס ממשיכה לטפס ומניות הבנקים עצרו את מגמת ההתאוששות ורושמות ירידות. אמש דווח כי הבנק המרכזי של אירופה שוקל להגביל את תשואות הפדיון על איגרות החוב שמנפיקות ממשלות באירופה, על ידי רכישה בלתי מוגבלת של איגרות חוב, שתבטיח את המגבלות שתוטלנה. רונן מנחם: תחת ההנחה כי הידיעה תאומת, מדובר, למעשה, בנשק בזוקה של ממש – התערבות בשוק איגרות החוב הריבוניות על ידי הצבת מחיר מינימום לאיגרות החוב הללו. לפי ידיעה בבלומברג, התכנית עשויה להיות בהיקף דומה לתכנית רכישות האג"ח השנייה שביצע ה-Fed וכונתה QE2.

 

אי.די.בי נסחרת על רקע הדיווח הבוקר, כי פסגות בית השקעות שלח אמש מכתב לחברות הנאמנות הרמטיק, קלדן ושטראוס לזר, נאמני סדרות אג"ח ג’, ד’ ו-ה’ של IDB החזקות, ובו הוא קורא לו לנקוט בכל הפעולות הנדרשות "לצורך הגנת ושמירת זכויות מחזיקי אגרות החוב". לחברה של דנקנר גירעון בהון המיוחס לבעלי המניות בסך 634 מיליון שקל. פסגות: בשל התקיימות "סימן אזהרה", כללה החברה בדוח הדירקטוריון שלה דוח תזרים מזומנים חזוי, על פיו נדרשים לחברה עד לסוף 2013 מקורות אחרים בהיקף של 375 מיליון שקל על מנת שתוכל לשרת את חובותיה.

 

 אלביט הדמיה נסחרת, על רקע הודעת מידרוג כי היא מורידה דירוג לסדרות האג”ח שבמחזור מ- Baa1 ל- Baa3. הורדת הדירוג מתבססת, בין היתר, על המשך העדר הנגישות לשוק ההון, לצד עומס פירעונות חוב משמעותי, אשר שוחקים את יתרות הנזילות של החברה בקצב מהיר.

 

האסיפה הכללית של שותפות הנפט זרח אישרה את הסכם ההשקעה לרכישת 5% מרשיון שמן תמורת התחייבות להשקעה של 8 מיליון דולר המתוכנן להתבצע בשטח הרשיון. ל פי דו"ח המשאבים המותנים אשר פורסם בקשר עם רישיון שמן, מוערך כי במבנה אליו מתוכנן הקידוח מצויים כ-120 מיליון חביות נפט.

 

 אלוני חץ דיווחה, כי הרווח הנקי ברבעון השני המיוחס לבעלי המניות של החברה הסתכם בכ- 86 מיליון ש"ח, לעומת כ- 161 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, הקיטון נובע בעיקר מרישום התאמת שווי הוגן שנרשמה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות הקבוצה ברבעון הסתכמו בכ- 277 מיליון ש"ח, לעומת כ- 380 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

 

 דלק ישראל דיווחה אתמול בערב, כי מחזור המכירות נטו ברבעון השני לשנת 2012 גדלו בכ- 3% והסתכמו בכ- 1.66 מיליארד ₪ בהשוואה סך של כ-1.62 מיליארד ₪ אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ברבעון השני השנה בכ-6 מיליוני ₪ בדומה לרבעון המקביל אשתקד.

 

פסגות לקראת דוחות פרוטרום: צפויה לדווח תוצאות טובות תוך שיפור במרווחים ביחס לרבעון החולף. החברה פועלת בתחום סולידי ולהערכתנו לא צפויה השפעה משמעותית על תוצאותיה עקב ההאטה העולמית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש