ערן יונגר, אנליסט האנרגיה של מגדל שוקי הון מנתח את דו"ח רבעון 2 של חברת בז"ן. מרווח זיקוק גבוה מאוד הביא את החברה לרשום רווח תפעולי מנוטרל של כ- 31 מיל’ דולר. החברה הציגה מרווח של כ- 6.1$, כ- 0.5$ מעל מרווח הייחוס. פער זה (0.5$) של מרווח החברה מעל מרווח הייחוס הינו הפער ההיסטורי הממוצע של החברה בתקופה שלפני חיבור החברה לצינור הגז. אנו סבורים כי נמשיך לראות פער זה מעל המרווח עד לתחילת הגעת הגז מתמר למשק ועל כן תוסיף החברה להיות רגישה מאוד למרווח הייחוס. על כך יש לציין כי החברה טרם חתמה על הסכמי אספקת גז משותפויות תמר.

 

החברה מציינת עוד כי העבודה על פרויקט המיד"ן עומדת בלוח הזמנים והשלמת ההרצה והפעלתו צפויה להיות במהלך הרבעון השלישי. גם כאן יש לציין כי רווחיותו של המיד"ן תלויה רבות באספקת הגז לחברה.

 

מגזר הפטרוכימיה, הפולימרים והארומטים ממשיכים לתעתע בתוצאות החברה. בתחום הפולימרים מדווחת החברה על הפסד תפעולי אדיר של כ- 50 מיל’ דולר וזאת עקב ירידה במחירי המוצרים שנבעו מירידה בביקושים ועלייה במחירי חומרי הגלם. בתחום הארומטים מדווחת החברה על השפעות דומות עם ירידה בביקושים שהביאה להפסד תפעולי של כ – 17 מיל’ דולר.

 

החברה מציגה תזרים חיובי גבוה מאוד בעיקר לאור שינוי בהחזקת מלאי לאחר עסקה ל"מכירה" של המלאי שכביכול הביאה את החברה לא לרכוש מלאי חדש לפרק זמן מסוים. אנו סבורים כי זהו מהלך חד פעמי ורכישות המלאי של החברה יחזרו ברבעונים הבאים למהלך העסקים הרגיל והתזרים יתייצב בחזרה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש