התייחסות אלה פריד, אנליסטית בכירה, לאומי שוקי הון לדוחות אורמת טכנולוגיות. אורמת טכנולוגיות, חברה בת של אורמת תעשיות (60%) פרסמה את הדוחות לרבעון השני של 2012: החברה היכתה את תחזיות השוק הן בשורה העליונה והן בשורה התחתונה. ההכנסות עלו ב-24% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו בכ-130 מיליון דולר לעומת צפי ל-119 מיליון דולר. הרווח התפעולי עלה ב-34% ל-26 מיליון דולר. העלייה מיוחסת בעיקר עלויות תחזוקה נמוכות יותר בתחנות כוח החברה דיווחה על רווח נקי של 8,7 $ מיליון דולר, או 0.19 $ למניה לעומת 8.13 או 18 סנט למניה ברבעון המקביל
הצבר של מגזר המוצרים עמד על 242 מיליון דולר נכון ל-1 באוגוסט 2012. סעיפים חד פעמיים: 1.2 מיליון דולר הופרשו בגין הוצאות אקספלורציה; כ-3 מיליון $ התקבלו מרווחי הגנות על הנפט ועל והגז. הוצאות הריבית הסתכמו ב- 14 מיליון דולר. הכנסות מגזר המוצרים כמעט הוכפלו ונאמדו ב- 44,8 $, לעומת $- 23,4 ברבעון המקביל. הכנסות מגזר החשמל עלו ב-4.7 אחוזים ל- 85.0 $ מיליון דולר, לעומת 81.2 $ ברבעון המקביל.
כצפוי החברה זכתה במענקים בסך 72 מיליון $ בגין השלמת תחנות הכוח שעמדו בקריטריונים של ITC Cash grant המסתיים ב-2013
אירועים משמעותיים עיקריים בתקופת הדוח: חתימה על חוזה EPC עם חברת Enel Green Power North America בהיקף 61 מיליון דולר.
אישור להפעלה מסחרית של תחנת הכוח טוסקארורה.
השקת תחנת כוח מקגינס הילס בנוואדה (30 ( MW ביוני והפעלה מלאה של התחנה, תוך שבועות בודדים (הקדמת פחת להכנסות הייתה חלקית כמקובל בתחנות חדשות, במקרה של מקגינס לא הייתה משמעותית, עקב הפרש קטן מאוד בזמנים בין ההכרה בפחת להפעלה המלאה של התחנה). תחנה זו מופעלת כעת בתעריף חלקי וצפויה לקבל תשלום רטרואקטיבי לפי תעריף מלא בכפוף לקבלת אישורים רגולטוריים.
במהלך הרבעון שוב בלט הפער בין תעריפי הטווח הקצר (SRAC) לטווח הארוך בעוד חזוי הטווח הקצר עמדו על 48$ כ- מוואט שעה (27 $ כנגזר מתעריפי הגז ועוד 21 $ תוספת אספקה) הרי שאורמת הצליחה לחתום על חוזים מחודשים ארוכי טווח בתחנת ממוס לפי תעריף של 95 מוואט שעה. (המקור: מידע שנמסר בכנס אנליסטים בניו יורק)
שורה תחתונה: תוצאות טובות בתקופה לא פשוטה ליצרניות חשמל אלטרנטיביות עקב ההיצף במחירי גז. רמת התוצאות נתמכת במידה רבה על-ידי מגזר המוצרים. מסקרים את אורמת טכנולוגיות בהמלצת "תשואת יתר" ובמחיר יעד של 28.5 $ למניה