פסגות בתחזית לתוצאות חברות הנדל"ן המניב המובילות: התוצאות התפעוליות של חברות הנדלן המניב המובילות יצביעו על יציבות ברמת ה NOI וה FFO. עליית המדד תוביל להוצ’ מימון גבוהות מהרגיל.
המדד הידוע ברבעון (ובמחצית השנה) היה 1.25%. העבר ברבעונים כאלה היינו רואים במקרים רבים גם שערוכים בעקבות המדד, שכן חוזי שכר הדירה הינם צמודים למדד. ברבעון הבא צפוי מדד חיובי (למרות המדד השלילי ביוני) בעיקר בשל העלאת המע"מ והגזירות החדשות. לאור ההאטה המסתמנת במשק והקיפאון במחירי השכירות לא בטוח שיהיה זה נכון (ובטח לא שמרני) לבצע שערוכים נוספים כבר במחצית השנה. אנחנו לא יודעים מה יבצעו החברות ואנו מעריכים שערוכים חלקיים כאשר בגב אנו מניחים שיבצעו את השערוכים ברבעון השלישי, כפי שהם בדר"כ עושים. נציין כי מליסרון כבר הודיעה על ביצוע שערוך של כ-60 מש"ח בקיריון.
מגמות אחרונות בענף (לפי מאן נכסים ונת"ם)
משרדים- מגמה מעורבת. התחלת ירידת דמי שכירות בת"א על אף עליה בתפוסה. יציבות יחסית בשאר האזורים.
מסחרי- עדיין קיימים ביקושים גבוהים לחנויות במרכזי הערים ובקניונים.
לוגיסטיקה- רמת המחירים נותרת יציבה.
ירידת הריבית תומכת בשיעורי ההיוון של הנכסים.
הצפי הינו ליציבות בתחום המשרדים עד כניסת הפרויקטים שבתכנון (שלהערכתנו יהיה עיכוב בחלקם) כאשר קיים חשש מעודף היצע בעיקר באזור המרכז כבר בטווח הקרוב (לפי מאן נכסים צפוי זעזוע בשוק המשרדים בסוף שנת 2013, בעיקר באזור המרכז). בענף הקניונים נשמרת יציבות כאשר הקניונים הקטנים עלולים להיפגע מהמשך התרחבות שטחי מסחר ומההאטה הכלכלית.
לאחרונה החלו השוכרים המובילים בקניונים במהלכים לקראת התאגדות מסוג כזה או אחר שיחזק את מעמדם מול בעלי הקניונים וגופים אחרים. איננו יכולים להעריך כרגע מה עשויה להיות רמת ההשפעה על הכנסות הקניונים.
בשורה התחתונה: סבורים כי באופן כללי הדוחות יהיו טובים, בוודאי מבחינה תפעולית. אין ספק שיש חששות מעל הענף (עודף ההיצע במשרדים, האטה שתפגע בהתרחבות של חברות וכן בצריכה הפרטית שתוביל לירידה בפדיונות הקניונים בשלב מאוחר יותר) אך נראה כי מחירי המניות, שנחשבו עד לא מזמן לדפנסיביות כבר מגלמות תרחישים רעים יחסית (אולי רעים מידי).