איל וולדמן, לשעבר מנכ"ל מלנוקס<br>קרדיט: ניב קנטור
איל וולדמן, לשעבר מנכ"ל מלנוקס קרדיט: ניב קנטור

רמי רוזן, מנהל מחלקת מחקר SELL SIDE ואנליסט טכנולוגיה וטלקום בהראל פיננסים, בתגובה לתוצאות רבעון שני 2012 של מלאנוקס: זהו רבעון השני ברציפות שבו מלאנוקס שוברת כל שיא אפשרי של צמיחה ומעלה את רף ציפיות המשקיעים לגבהים חדשים. על רקע קפיצת מדרגה נוספת בפעילות אנחנו מעלים שוב את מחיר היעד שלנו ל-110 דולר למניה (לעומת 80 דולר בעדכון האחרון) וחוזרים על המלצת תשואת יתר. טווח מכפילי הרווח הנקי של מלאנוקס נותר יציב (26-30) אבל השיפור הפנומנאלי בשורת הרווח – פועל ישיר של צמיחה אדירה בכל תחומי הפעילות של מלאנוקס – מוביל להעלאת מחיר היעד. שימו לב כי מחיר המניה בפעילות של "לאחר המסחר" כבר עומד על 95 דולר - גבוה בכ-50%!! ממחיר הסגירה של אתמול בבורסה בתל אביב.

 

אם חשבנו שראינו הכל ברבעון הקודם... – התחזית לרבעון השני הושפעה מהשקת פלטפורמת הרומלי של אינטל אשר הובילה ל-5-7 פרויקטים גדולים בתחום מחשבי העל ולצפי הכנסות של בין 125-130 מל’ דולר לרבעון השני. בפועל ההכנסות עמדו על 133 מל’ דולר והרווח למניה על 99 סנט – למעלה מ-25 סנט מעל לתחזיות.

 

באה התחזית לרבעון השלישי ושינתה את המצב... – תחזית ההכנסות לרבעון הקרוב ממשיכה לשבור שיאים ועומדת על 150-155 מל’ דולר, כאשר הרווח למניה עשוי להגיע ל-1.15$. השינוי הפעם לא משויך למהלך של אינטל אלא לצמיחה בריאה (ואפילו בריאה מאוד) בכל תחומי הפעילות של החברה.

 

הכל אודות הצמיחה – למרות שהויזיביליות של מלאנוקס נותרת ללא שינוי (כלומר כרבעון אחד בלבד קדימה) מקורות הצמיחה מגוונים מאוד ובאים כמעט מכל תחומי הפעילות (רשתות איחסון, ביג דאטה, WEB 2.0 וכמובן מחשבי על). דבר זה מעלה את פוטנציאל הצמיחה העתידי של מלאנוקס גם לטווח הארוך.

 

האם הצמיחה של מלאנוקס תימשך ? המגמות בתעשייה מצביעות על תשובה חיובית. ברבעון הרביעי מייקרוסופט תשיק את מערכת ההפעלה שלה windows 8 עבור שרתים והיא עובדת חזק עם מלאנוקס על החדרת פרוטוקולים של אינפיניבנד כאמצעי קישוריות חשוב של המערכת החדשה. אינפיניבנד כטכנולוגיה של קישוריות הולכת והופכת לגורם חשוב ומשמעותי שלא ניתן להתעלם ממנו כבעבר.

 

מהם מנועי הצמיחה? זה כבר לא רק מהפיכת הרומלי של אינטל (אגב אחד התחומים שיותר צומחים באינטל הוא לא במפתיע חטיבת ה-data centers). הצמיחה היא מגוונת ונשענת על תחומים רבים. תחום רשתות האחסון שבדרך כלל מהווה כ-15%-20% מהמכירות של מלאנוקס ברבעון נתון, צפוי להעלות מהלך בצמיחה במהלך שנת 2013. החתימה במהלך הרבעון על הסכמי שיווק עם ספקים חדשים משפרת את תמונת המצב מבחינת ריכוז לקוחות. מה שקרה ברבעון הזה עם תחום ה-WEB 2.0 מדגים את הפוטנציאל בתחום הזה. המוצרים בתחום האית’רנט הולכים ותופסים נפח ותאוצה כפתרונות מובילים בתעשיה וכמובן הפעילות של מלאנוקס בתחום ה-big data.

 

מוצרים חדשים? העתיד כבר כאן: רבים מדברים על הדור הבא של מוצרי האינפיניבנד מבחינת מהירות של 100 גיגה ביט, כאשר החשש הוא מתחרות שתתפתח במהירות הזאת. מלאנוקס השיקה את connect ib במהלך הרבעון שנחשב לכרטיס המתאם המהיר ביותר בשוק כיום במהירות של כ-100 גיגה ביט. אנחנו מעריכים שנראה התפתחויות נוספות בהיצע המוצרים במהירות זאת במטרה לשמר את היתרון הטכנולוגי של מלאנוקס על פני המתחרות גם בשנים הקרובות.

 

סיכונים

 

1. אי הצלחה במעבר למודל מכירות של פתרון end to end עקב תחרות מול לקוחות.

 

2. תחרות בתחום ה-Ethernet היא מורכבת יותר מזו שקיימת בתחום ה-Infiniband, שבו מלאנוקס היא מובילת שוק. תחרות מול חברות ענק כדוגמת Cisco, Broadcom ואחרות, היא מטבע הדברים קשה הרבה יותר לחברה בסדר הגודל של מלאנוקס.

 

3. חוסר הצלחה לתרגם את עדיפותו הטכנולוגית של תקן ה-Infiniband לצמיחה ורווחיות מול תקן ה-Ethernet הרווח. מצב שכזה יוביל לצמיחה נמוכה מזו שבתחזיותינו.

 

4. תחרות מצד אינטל בתחום האינפיניבנד לאחר שהאחרונה רכשה את פעילות האינפיניבנד של Qlogic.

 

5. היווצרות מלאים אצל לקוחות אשר יובילו לאזהרות רווח בעתיד.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש