סקירה יומית של ATRADE: הסנטימנט החיובי בשווקים הלך והתפוגג לקראת הנעילה באירופה, על רקע הערכות כי איטליה תהייה הבאה בתור לבקש סיוע חיצוני מהאיחוד האירופאי. על פי ההערכות, הכלכלה השלישית בגודלה באירופה, המחזיקה בחוב של כ- 2 טריליון אירו תיאלץ לבקש סיוע במהלך החודשים הקרובים. הבעלים של סוכנות הדירוג "אגאן ג’ונס" אישש חששות אלו אמש, כאשר אמר כי ספרד ואיטליה תיאלצנה לקבל סיוע חיצוני מלא תוך 6 חודשים. בסיכום יום המסחר באירופה, המדדים המובילים סגרו בירידות שערים, להוציא את הפוטסי הבריטי, שהצליח לסגור בטריטוריה החיובית.

 

סוכנויות דירוג האשראי הבינ"ל יוצאות במתקפה נגד ספרד וקפריסין בשעות האחרונות, בשל החששות לכך שהמדינות לא תוכלנה לעמוד בהתחייבויותיהן בעתיד. סוכנות הדירוג אגאן גונס חתכה את דירוג האשראי של ספרד לדגת "זבל", סוכנות הדירוג פי’ץ לא התרגשה מתוכנית החילוץ בהיקף של 100 מיליארד אירו שנועדה להציל את המערכת הבנקאית של ספרד וחתכה את דירוג האשראי של 18 בנקים ספרדים. סוכנות הדירוג מודי’ס הצטרפה לחגיגה לפני מספר שעות, והורידה את דירוג האשראי של ספרד ב- 3 דרגות ואת הדירוג של קפריסין ב- 2 דרגות.

 

במישור המקרו, המכירות הקמעונאיות בארה"ב ירדו ב- 0.2% במהלך חודש מאי, לעומת הצפי שעמד על ירידה של 0.1%. הירידה במכירות מעידה על כך הצרכן האמריקני, המהווה מנוע צמיחה עיקרי של הכלכלה הגדולה בעולם, מתקשה לפתוח את ארנקו לאחרונה, דבר אשר מאותת על המשך ההאטה במשק, היות והמכירות יורדות זה החודש השני ברציפות.

 

מדד המחירים ליצרן צנח ב- 1% בחודש מאי, לעומת הצפי לירידה של 0.6%. מדובר בירידה החדה ביותר מאז חודש יולי 2009. הירידה באה בעיקר על רקע הירידה במחירים של מוצרי האנרגיה. המשך ההתמנות באינפלציה מאשר לפד’ לשמור על מדיניות מוניטארית מקלה, ומעלה את הסיכויים להקלות כמותיות נוספות בעתיד. בסיכום יום המסחר בוול-סטריט, המדדים סגרו את בירידות שערים של יותר מ- 0.5%. הפסימיות מאירופה ומארה"ב הגיעה גם לאסיה, שם המדדים נסחרים בשעה זו בטריטוריה השלילית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש