על רקע ההסכמות שהושגו בשבוע שעבר עם הקרנות הוותיקות שאינן בהסדר, נפגש הבוקר שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, עם נציגי הקרנות ובירך אותן על הסיכום שהושג. השר הודה לסגן שר האוצר, יצחק כהן שליווה את המשא ומתן בין הצדדים, לממונה על שוק ההון, פרופ’ עודד שריג וליתר נציגי האוצר שהשתתפו במשא-מתן וסייעו להצלחתו.
בהתאם לסיכום, תוענק כרית בטחון בהיקף של 2.5 מיליארד ש"ח לקרנות הפנסיה הוותיקות שאינן בהסדר. הכרית נועדה להגן על החוסכים בקרנות אלו מפני סיכוני תנודתיות שוק ההון ומפני פגיעה אפשרית בקצבאות הזקנה. כמו כן, הסיכום ימנע את הפחתת זכויות העמיתים שהייתה צפויה להתרחש ביום 1 ביוני 2012.
שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, ציין כי "הסיכום שהושג מהווה תעודת ביטוח לקרנות הפנסיה המאוזנות שמאפשרת, בצעדים הדדיים, להימנע מפגיעה בפנסיה של 150,000 עמיתים במגוון של עיסוקים. מדובר בפתרון נכון ומוצלח ואנו מברכים עליו. אם הקרנות ייקלעו למצוקה בשל תנודות בשוק הריבית, הכרית תופעל".