אקסלנס בסקירת מאקרו עולמית: המנהיגים באירופה אומנם מעדיפים לראות את יוון נשארת בגוש האירופאי, בעיקר כדי לשלול תרחיש של דומינו באירופה ובכל זאת מתעקשים שיוון תעמוד בהתחייבויותיה. בגרמניה לא מתכוונים לוותר בקלות ומבינים כי ויתורים נוספים ליוון יגררו דרישות להקלה מצידן של מדינות נוספות באיחוד, גם יו"ר קרן המטבע כריסטיאן לאגרד התבטאה בחריפות ואמרה כי היא מעדיפה לרחם על ילדי אוכלוסיות חלשות יותר באפריקה מאשר על העם היווני. ב-17 ליוני יערכו בחירות נוספות ביוון, בשלב זה המפלגה הדמוקרטית (תומכת בהמשך הצנע) מובילה בסקרים אך מעט מאחור נמצאת מפלגת השמאל המתנגדת להמשך הצנע. החשש מיציאה של יוון והשלכותיה האפשריים על אירופה ממשיכים להחליש את האירו כאשר המשקיעים מקטינים את חשיפתם לאיזור. עם זאת אנו ממשיכים לתת הסתברות גבוהה יותר ליציאה מבוקרת של יוון. כפי שכתבנו בשבוע שעבר בהרחבה, החשיפה ליוון קטנה משמעותית בשנתיים האחרונות וגם תופעה של יוונים שמוציאים את נכסיהם מחוץ למדינה לא התחילה אתמול. יציאה של יוון מהגוש, מבוקרת ככל שתהיה תיצור רעשים ראשוניים ואף משניים ובכל זאת נראה כי אירופה תצליח לבודד אותה ולהגן על המערכת הפיננסית מפני קריסה.
חייבים להתמקד בתוכנית הצלה לספרד – בסוף השבוע צטרפה סוכנות הדרוג הבינלאומית S&P למודיס וחתכה את דרוג האשראי לחמישה בנקים נוספים בספרד. בנוסף הבנק השלישי בגודלו בספרד "בנקיה" שהולאם לפני מספר שבועות, ביקש הזרמה נוספת של 19 מיליארד אירו. בעוד כולם עסוקים ביציאה אפשרית של יוון החשש שלנו הוא דווקא מהמערכת הבנקאית בספרד. כפי שכתבנו לא פעם, החשיפה של הבנקים באירופה למערכת הבנקאות ובסקטור העסקי בספרד מסתכמת בכ-600 מיליארד אירו (BIS). החשש הגדול הוא כי המשך ירידה חדה במחירי הנדל"ן במדינה יובילו לקריסה של המערכת הבנקאית.
השבוע הקרוב באירופה: האירוע המרכזי השבוע יהיה משאל העם באירלנד לגבי המדיניות התקציבית באירופה. בשלב זה נראה כי האמנה אכן תאושר אך בעוד נשיא צרפת המתנגד להמשך הצנע לוחץ כדי לשכתב אותה מחדש, דחייה שלה באירלנד תגדיל מחדש את הספקות לגבי יציבות פוליטית בגוש האירו.
בנוסף יתפרסמו השבוע סקר עסקים וצריכה של הוועדה האירופאית לחודש מאי ונתוני האבטלה לחודש אפריל כאשר שניהם צפויים לאותת על המשך החלשות של הכלכלה.