עיקרי סקירת המאקרו של דש: למרות נתוני הצמיחה הטובים יחסית ברבעון הראשון (אומדן ראשוני), אנו מורידים את תחזית הצמיחה למשק לשנת 2012 מ-2.7% ל-2.2%. כמו כן, אנו צופים עלייה באבטלה לרמה של 7.5%. הורדת תחזית הצמיחה מתבססת על המשך ירידה בביקושים החיצוניים, כמו גם על ההתפתחויות במשק, הכוללות עלייה בסיכון הפיננסי והעסקי של המגזר העסקי והשלכות בעקבותיה.
אנו מעריכים שהסיכוי להורדת הריבית ע"י בנק ישראל כבר בהתכנסותו הקרובה עלה ל-50%. תפיסת הסיכון שמשתקפת בשווקים הפיננסיים אינה חד משמעית. מרבית הנתונים המתפרסמים בארה"ב ממשיכים להצביע על המשך התרחבות בכלכלה האמריקאית. השקל היה בין המטבעות החזקים בשבוע שעבר. עלייה בפרמיית הסיכון של ישראל בשבוע ובחודש האחרון הייתה בין הנמוכות ביותר בקרב מדינות העולם.
ירידות שערים באג"ח הקונצרניות בישראל התרחשו על רקע הגורמים המיוחסים בעיקר לשוק הקונצרני, אשר נובעים מעלייה בסיכון הפיננסי של החברות. זאת בשונה ממקרים דומים בעבר כאשר הירידות היו על רקע גורמי נזילות או כתוצאה מעלייה בסיכון השיטתי של כלל השווקים. עובדה זו עלולה להפוך את העלייה במרווחים לפרמננטית.