תחזיתו של נעם פינקו, אנליסט פסגות, לקראת פרסום דוח אלקטרה. אלקטרה צפויה לפרסם את הדוח לרבעון הראשון בימים הקרובים. שינוי מדיניות חשבונאית במסגרתו ירשמו תוצאות חברות בנות שאינן מוחזקות במלואן ע"י החברה כחברות כלולות יוביל לכך ששורות ההכנסות וההוצאות יוצגו בשונה מבעבר ואינו יאפשר פרסום טבלת התחזית הרגילה שלנו, לפחות עד הרבעון הבא.
להערכתנו המגמה החיובית המאפיינת את פעילות החברה ברבעונים האחרונים תימשך בזכות צבר ההזמנות הגדול ואופי הפעילות היציב. עם זאת ייתכן ועליית מחירי חו"ג עלולה להוביל לרווחיות הנמוכה מהרווחיות המייצגת של כ-3% במגזר הפרויקטים בישראל.
במגזר השירותים אשר הינו בעל אופי יציב ( חוזי שירות ארוכי טווח) אנו צופים רמת הכנסות הדומה לרבעון הקודם וגבוהה מהרבעון המקביל כאשר הרווחיות צפויה לחזור לכ-13.5%, לאחר שעברה באופן חריג את ה-15% ברבעון הקודם.
החברה שמה לה למטרה להמשיך ולהגדיל פעילות זו ובעיקר את פעילות הFM (facility manegmant) – תחום תפעול הנכסים שהולך וצומח כאשר עוד ועוד חברות מעבירות למיקור חוץ את פעילות התפעול האמורות. צמיחה בפעילות זו מהווה מנוע צמיחה משמעותי לחברה כולה שכן הרווחיות בו הינה גבוהה.
כפי שציינו בעבר, חברת פרויקטים כמו אלקטרה, אינה ניתנת למדידה בראיה רבעונית לאור תנודתיות בהכנסות ובשיעורי הרווחיות הנובעת מתמהיל ההכרה בהכנסות.
נכון לסוף הרבעון הקודם, לחברה צבר הזמנות של 4.18 מיליארד ₪. להערכתנו היקף הצבר ישמר. גודלה של החברה, ניסיונה הרב וחוסנה הפיננסי תורמים למעמדה כספק/קבלן מועדף ע"י יזמים וקבלנים, מה שמאפשר קבלת הזמנות גדולות כאשר גם בפרויקטים בהם אינה משמשת כקבלן, לא מן הנמנע כי יעשה שימוש בשירותי האלקטרו- מכאניקה של החברה (מעליות, מיזוג אויר, חשמל, צנרת ועוד). הפרויקטים הגדולים (המחלבה – מחכים לחתימת חוזה גדול במגדל המשרדים, עיר הבהד"ים – החתימה נעשתה לאחר תום הרבעון, W PRIME – טרם נמכרו כל הדירות והאגירה השאובה - טרם הושגה סגירה פיננסית) עדיין לא צפויים להיכלל בצבר. החוזה הגדול המהותי שידוע לנו שנחתם במהלך הרבעון הינו בניית מגדל הדירות החדש של האחים עופר בתל אביב.
איננו צופים שינוי בשווי הנדל"ן להשקעה בחברה, לא בישראל (בית אלקטרה) ולא בפעילות בחו"ל.
בשורה התחתונה: אלקטרה ככל הנראה תמשיך לספק את הסחורה גם הרבעון. מוניטין ויכולות ביצוע ימשיכו לתמוך במעמדה כספק מועדף בתחום הבניה והמערכות האלקטרו מכאניות והצמיחה בתחום השירותים תשמר את הרווחיות של החברה. המלצתנו נשארת קניה במחיר יעד של 440 ₪.