לקראת דו"חות רבעון Q121 של טבע, כלל פיננסים צופים הכנסות/EPS של M5,559$/1.46$, מעט מעל תחזיות השוק. בעקבות רצף הצלחות שלהערכתנו אינן כלולות בתחזיות החברה, אנו מעלים את תחזית הרווח למניה לשנת 2012 ל-5.68$, בטווח העליון של תחזיות החברה. להערכתנו למרות ההתפתחויות המעודדות, החשש מהכרעה שלילית בנוגע לקופקסון גנרי וסימני השאלה סביב צבר התרופות הממותגות ממשיכים להוות משקולת על מניות טבע. אנו נותרים בהמלצת תשואת שוק ומעלים את מחיר היעד ל-46.00$ מ-44.00$.
צופים המשך צמיחה בקופקסון. אנו צופים הכנסות גלובליות של M950$ מתוכןM 730$ בארה"ב. טמע ממשיכה להחזיר זכויות שיווק באירופה ולהתרחב באיזורים אחרים כדוגמת רוסיה. תחזיותינו לשנת 2012 הן מעט מעל לתחזיות החברה שצופה שיא בהכנסות השנתיות - B3.8$. להערכתנו ההכרעה הקרבה בעניין הקופקסון נותרה הקטליזטור המרכזי בטווח הקצר. אנו מניחים בזהירות כי טבע תגבר במשפט וצופים תגובה אלימה בשני המקרים – אם כי במידה נחרצת יותר במקרה של הפסד במשפט. על אף אי-הודעות טרם הכרעת הדין והיעדר אינדיקציות מהימנות, אנו מציינים כי מיילן, אחת הטוענות הגנריות ציינה לאחרונה כי בעוד שהיא צופה לנצח בביהמ"ש, תחזיותיה לשנת 2013 אינן כוללות השקת גירסה גנרית לקופקסון.
צופים לאפסייד בתחזיות השנתיות בזכות הגנריקה. אנו מעריכים כי הרוח הגבית מהרבעון הקודם בעקבות ההשקה הבלעדית של Zyprexa (מכירות מקור של B3.2) וליפיטור (B7.6$), תיטיב עם רבעון 12Q1. לאחר שנת 2011 קשה למדי (8%- y/y, צפון אמריקה 32%- y/y), אין ספק שפעילות הגנריקה של טבע מתאוששת. במהלך הרבעון השיקה טבע גרסאות בלעדיות ל-Lexapro (B2.9$ - בצפי), Avandia (M464$ - לא בצפי), Avalide (M124$ - לא בצפי) וגרסה לא בלעדית ל-Seroquel (B4.6$ - נתח שוק נוכחי של 42%). לאור ההתפתחויות, אנו מעריכים כי טבע מסוגלת לעמוד בטווח העליון של תחזיות 2012 - B22.0$/$5.68-5.48$ (תחזית המשקפת רק M650$ במכירות חדשות).
השפעת Provigil שווה להערכתנו $0.05-$0.10. באופן לא צפוי, על ידי חסימת מיילן מהשקת גרסה בבלעדיות, טבע הצליחה לחסום את הגנריזציה המלאה של ה-Provigil (B1.1$) בשישה חודשים. כזכור, במהלך שיחת הוועידה של רבעון Q114, הביעה הנהלת טבע חשש מפני ירידה ברמות המלאים של Provigil לפני התפוגה הגנרית. בהמשך להתפתחויות אנו מעדכנים את תחזיות Provigil לשנת 2012 ל-M406$, לעומת תחזיות קודמות שלM 350$. מלבד Provigil, אנו לא צופים הפתעות מיוחדות בסגמנט תרופות מקור ברבעון הקרוב.
הכרעת ביהמ"ש וחששות מהאטה לאחר 2013 מעיבות על המניה. לאור השחיקה הצפויה בקופקסון ובגנריקה בארה"ב לאחר 2012, אנו מדגישים את סימני השאלה סביב מקורות צמיחה חלופיים (בעיקר צבר תרופות אינובטיבי). אנו מצביעים על אפשרות של שחיקה מתונה מהצפוי בקופקסון, גם מעבר ל-2013 – אם וכאשר כניסת ה-BG-12 וחדירת ה-Gilenya יעשו לאט מהצפוי. אנו ממתינים לראות את רמת האפקטיביות של הגילניה לאחר הנחיות חדשות של ה-EMA /FDA, וכמו כן להודעה חשובה מה-FDA באשר להחלטה האם תאיץ את בחינת BG-12 לאחר הנתונים החיוביים מניסויי שלב שלוש.
תמחור. מחיר היעד של 46.00$ מתבסס על שיטת תמחור של סכום החלקים (SOP) וגוזר מכפיל רווח של x7.7 על תחזית ה-EPS שלנו ל-2013 – 5.95$.