541 מפעלים ישראלים נהנו בשנת 2011 מעסקאות עם חברות זרות, במסגרת מחויבותן של אלו האחרונות לרכש גומלין. עסקאות אלו, התבטאו בהזמנות של מערכות, רכיבים וחלקים מייצור מקומי, שיתופי פעולה תעשייתיים, העברת ידע, השקעות במחקר ופיתוח ועוד.

 

חלקן של התעשיות בפריפריה אליהן הופנו עסקאות רכש גומלין עמד בשנת 2011 על 710 מיליון $, מהם נהנו כ-90 מפעלים. מפעלים קטנים ובינוניים (עד 100 עובדים) היוו כ- 30% מכלל המפעלים שנהנו מעסקאות רכש גומלין. היקף העסקים שהועבר אליהם בשנת 2011 עמד על 212 מיליון דולר.

 

44 מהמפעלים הישראלים זכו, כל אחד, בעסקאות בשווי 10 מיליון $ ומעלה 30 מפעלים זכו בעסקאות בסך שבין 5 עד 10 מיליון $, מפעלים ישראלים זכו בעסקאות בסך שבין 1 עד 5 מיליון $, 63 מפעלים זכו בעסקאות בסך שבין 0.5 עד 1 מיליון $, 280 מפעלים זכו בעסקאות בגובה של עד חצי מיליון $ כל אחד.

 

נתונים אלו נמסרו לשר התמ"ת שלום שמחון במסגרת סיכום שנת פעילות הרשפ"ת ב-2011. עוד צוין כי מספר החברות הזרות שבטיפול הרשפ"ת, עמד בשנת 2011 על 174. שבעים ואחת מתוכן חתומות על הסכמי מסגרת ארוכי טווח.

 

שר התמ"ת, שלום שמחון, ציין כי לנתונים המעודדים יש חשיבות רבה בשל ההשפעה החיובית של הסכמי רכש הגומלין על התעסוקה בישראל. "מקום עבודה חדש או שימור מקום עבודה קיים בתעשייה המסורתית לשנה אחת, מצריך הזמנה בסך 100-120 אלף $. משמעות פעילויות רכש גומלין בסך 2.5 מיליארד $, היא יצירת סדר גודל של 20 אלף מקומות עבודה בתעשייה הישראלית, חלקם הניכר בפריפריה. זוהי בשורה כלכלית וחברתית עבור המשק הישראלי, וזאת בנוסף לידע המקצועי שנצבר בארץ, הסמכת עובדים ומפעלים במקצועות נדרשים והשקעות במחקר ופיתוח.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש