מרכז ההתמחות Mobility, מחטיבת פתרונות פיננסים וטכנולוגיות מטריקס וטאקט בדיקות, חטיבת הבדיקות של מטריקס הקימו מעבדת פיתוח ובדיקות של יישומים ואתרים עבור מכשירי טלפון ניידים.
במעבדת הפיתוח והבדיקות ניתן למצוא מאגר של מכשירי טלפון ניידים ממגוון ספקים, טכנולוגיות חדשניות ואפשרויות התקנות מגוונות. המעבדה מבצעת מגוון רחב של בדיקות (ידניות ואוטומטיות), כולל: Gating (תיעוד תכונות למכשירים חדשים), קיטלוג (member or lead), בדיקות שפיות לאפליקציה הנבדקת, certification בהתאם לקיטלוג של המכשיר. עוד עוסקים מומחי המעבדה ב פיתוח וב- porting, לרבות: פיתוחים חדשים, התאמה למכשירים חדשים, מערכות הפעלה ודפדפנים חדשים ובמתן ייעוץ לגבי מגמות בשוק ותמיכה בסוגי מכשירים וטכנולוגיות.
לדברי רן רייכברג, מנהל מרכז התמחות Mobility, במטריקס: "יש לנו ניסיון של 9 שנים בפיתוח מגוון רחב וחדשני של אפליקציות לטלפונים ניידים. השילוב עם הניסיון הרב של טאקט בדיקות והגב המקצועי, הטכנולוגי והפיננסי של מטריקס הופכים אותנו למעבדה אטרקטיבית שמציעה ללקוחות את כל מגוון השירותים הרלוונטיים תחת קורת גג אחת" .
"אנו אף מציעים מודל תמחור אטרקטיבי המבוסס על מודל NearShore Low Cost – החלופה הישראלית להוצאת עבודות פיתוח ובדיקות לחו"ל, על פי מודל עבודה ב- OffShore".
לדברי רם יוניש, טאקט בדיקות, חטיבת הבדיקות של מטריקס: "שיתוף הפעולה הסינרגטי בין שני מרכזי ההתמחות במטריקס מאפשר לנו להשתמש במתודולוגית בדיקות חדשנית המותאמת לארגונים אשר פותחים את מערכות הליבה שלהם בפני הערוצים הישירים, ומותאמת לחברות המפתחות פתרונות ייעודיים בסביבה הניידת. יש לנו היום את היכולת לבצע תהליכי בדיקות ופיתוח במגוון רב של מכשירים ניידים, כולל שימוש בכלי אוטומציה למובייל, לאחר ניסיון רב ומוכח שצברנו בפיתוח, בדיקות והטמעה של פרויקטים בתחום המובייל”.
שירותי המעבדה מיועדים לחברות ולארגונים המפתחים או תומכים בשירותים עיסקיים על גבי טלפונים ניידים (בנקים, חברות אשראי, ביטוח, קופות חולים, פורטלים, עיתונות, ממשלה וכו’), או עבור חברות שמפתחות אפליקציות למכשירים ניידים כמו: חברות הייטק, ספקי מכשירים וספקיות תקשורת.