" השקל צפוי להתחזק אל מול הדולר עד לאזור 3.70 שקלים בשל הסיכוי הנמוך להורדת ריבית בחודש הבא ולאור עמידה ביעדי האינפלציה במשק". כך מעריך אלי בן דוד, כלכלן ואנליסט ראשי בקבוצת ההשקעות הבינ"ל USG capital. בסקירה שפרסם הוא מתיחס גם לשווקים הבינלאומיים:

 

השבוע הקרוב צפוי להיפתח, כאשר ברקע המשך המתיחות בין מדינות המערב לאיראן שעלתה לשיאים חדשים ביום שישי האחרון, אחרי שזו נותקה ממסלקת הכספים (SWIFT) כחלק מהסנקציות הכלכליות שהוטלו עליה. בנוסף, ארה"ב החליטה להסיט כוחות נוספים למיצרי הורמוז, על רקע האיומים החוזרים של איראן לסגור את מעברי הדלקים ובכך לפגוע באספקה השוטפת. מעבר לכך, במהלך שבוע המסחר יגיבו המשקיעים למספר נתוני מאקרו, כאשר במרכז נתונים משוק הדיור בארה"ב ולאחר מכן נתוני ייצור בתעשיית אירופה ובריטניה.

 

"להערכתי יש לצפות לתנודתיות מוגברת בשווקים השבוע, על רקע הסנקציות האחרונות על אירן אשר יגררו תגובה נגדית. במידה ותהיינה ירידות במדדים המובילים ובמטבעות המרכזיים אל מול הדולר, אזי יש לייחס זאת לתיקון טכני בלבד כעת, אחרי גל עליות מרשים מתחילת השנה. חשוב לציין, כי המגמה הכוללת והצפי להמשך, נותרו חיובים וזאת לאור אמון מוחלט כעת מצד המשקיעים. בנוסף, יש לצפות להמשך התאוששות בנתוני המאקרו אשר יובילו לסיום רבעון מצוין בשווקים".

 

שוק המט"ח והסחורות

 

באשר למסחר באירו-דולר: "הצפי להמשך נותר שברי, על רקע חזרת היציבות בשוק האגרות חוב האירופאי ועל רקע צפי חיובי לשוקי המניות, מה שיחליש עוד יותר את הדולר האמריקאי אל מול המטבעות המרכזיים. מרבית הסיכויים הינם עליות חזרה עד איזור 1.35-1.34 דולרים".

 

באשר למסחר בדולר-שקל: "השקל צפוי להתחזק במהלך ימי המסחר הבאים עד אזור 3.70 שקלים עם סיכוי להמשך נוסף עד 3.65 שקלים זאת לאור סיכוי נמוך להורדת ריבית בחודש הבא ולאור עמידה ביעדי האינפלציה במשק".

 

באשר למסחר בזהב : הצפי להמשך נותר שברי על רקע עלייה מחודשת בסביבת המחירים בעולם ועל רקע תמיכה מאסיבית של הבנק המרכזי באירופה. יש לצפות לחידוש עליות חזרה עד אזור 1800-1850 דולרים לאונקיה בשבועות הבאים.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש