למעלה משנתיים ימים, לאחר שעו"ד חיים שטנגר עתר לבג"ץ, להורות על ביטולו של כלל 9 לכללי האתיקה של לשכת עורכי-הדין, הקובע כי עורך-דין יקבל את שכר טרחתו בעד בעבודתו, אך ורק בכסף ולאפשר לעורך-דין לקבל שכר טרחתו, גם בשווה כסף ולאחר דחיות חוזרות ונשנות של הדיון בעתירה, יתקיים ביום רביעי השבוע דיון בפני הרכב של שלושת שופטי בית המשפט העליון: הנשיא, השופט ד"ר אשר גרוניס, והשופטים חנן מלצר ונועם סולברג.
במהלך התקופה מאז הוגשה העתירה, ולאחר דחיות חוזרות ונשנות שהוגשו לבג"ץ מטעם שר המשפטים, יעקב נאמן, ולשכת עורכי הדין, לא טרחה המועצה הארצית של לשכת עורכי-הדין להמציא לשר המשפטים נוסח עדכני של תיקון לכללי לשכת עורכי-הדין, אותו מבקשת הלשכה לתקן, באישורו של שר המשפטים, בעקבות עתירתו של עו"ד שטנגר נגדה.
שר המשפטים הודיע לבג"ץ לפני כשלושה שבועות, כי המועצה הארצית של לשכת עורכי-הדין שלחה אליו מכתב, באמצעות מנכ"ל הלשכה, עו"ד לינדה שפיר, כחודש ימים קודם לכן ובו פירטה בפניו, את עמדת הלשכה בעניין העתירה. בין היתר דחתה הלשכה את הצעתו של שר המשפטים, לאפשר תשלום שכר טרחת של לקוחות לעורכי-דין בשווה כסף גם לתחומים נוספים של המשפט האזרחי, מלבד התחום האזרחי-עסקי.
שר המשפטים הודיע לבג"ץ, כי בעקבות קבלת מכתבה של מנכ"ל הלשכה, הוא ביקש כי לשכת עורכי-הדין תעביר, בהקדם האפשרי, נוסח עדכני של התיקון המוצע על ידה לכלל האוסר על עורך-דין לקבל שכר טרחה גם בשווה כסף, כפי שדורש עו"ד שטנגר בעתירתו, אותו מבקשת הלשכה משר המשפטים לאשר.
עוד הודיע שר המשפטים לבג"ץ, כי ככל שהנוסח העדכני של התיקון לכלל אכן יועבר אליו בימים הקרובים ולמרות לוח הזמנים הקצר, הרי ייעשה מאמץ מצידו לקבל החלטה סופית בעניין, זאת עובר למועד הדיון הקבוע בעתירתו של עו"ד חיים שטנגר, בפני בג"ץ, ביום רביעי השבוע.
עו"ד חיים שטנגר, ביקש בעתירתו לקבוע, כי כלל 9 לכללי האתיקה של לשכת עורכי-הדין, הינו בטל ומבוטל והוא בטל מאליו, בהיותו נוגד וסותר הוראות חוק יסוד חופש העיסוק ובהיותו נוגד וסותר את הוראות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו וכן בשל היותו חקיקת משנה הסותרת הוראות חוק בכלל והוראות חוקי יסוד אלה בפרט.
בג"ץ אמור לדון במסגרת עתירתו של עו"ד שטנגר, בשאלה תקדימית חשובה ומרתקת, האם אפשר להגביל את ציבור עורכי-הדין בישראל ולא לאפשר להם לקבוע את שכר טרחתם בהסכמים שחותמים הם עם לקוחותיהם, בתשלום שכר טרחתם שלא רק בכסף, אלא גם בשווה כסף, דוגמת מצב הדברים הקיים ברוב ענפי המסחר והשירותים, בארץ.
שטנגר, בעל משרד עצמאי בתל אביב וותק של כ-30 שנה במקצוע, כיהן בעבר כסיו"ר ועד מחוז תל-אביב והמרכז של לשכת עורכי-הדין, חבר וועדת האתיקה של המחוז ויו"ר וועדת ההוצאה לאור הארצית של לשכת עורכי-הדין.