מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש פברואר 2012 עלה ב- 8.2 נקודות אחוז לרמה של 44.5, המצביעה עדיין על התכווצות בפעילות התעשייתית, אם כי בעוצמה פחותה מאשר בחודש הקודם. מרבית רכיבי המדד רשמו החודש עלייה, אך הם עדיין מתחת ל- 50 נקודות, הרמה המבחינה בין התרחבות להתכווצות בפעילות. עליות בולטות נרשמו החודש ברכיב תפוקות היצור שעלה ב-14.1 נקודות והגיע לרמה של 49.6 וברכיב הביקושים המקומיים שעלה ב-9.5 נקודות.
מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, ירד מעט בפברואר לרמה 51.1 נקודות. ארה"ב מוסיפה לבלוט לחיוב למרות הירידה המתונה ל- 52.4. גם במרבית מדינות אירופה נרשמה החודש עלייה במדד, וחלקן אף עברו לרמה המצביעה על התרחבות בפעילות.
כלכלני בנק הפועלים: החודש נרשם אמנם שיפור במדד, אך רמתו נמוכה מ-50 נקודות מזה ארבעה חודשים. האינדיקטורים הכלכליים שהתפרסמו לאחרונה על ידי הלמ"ס מצביעים על האטה בצמיחה, אך בהחלט לא מיתון. קיימת שונות גבוהה בין ענפי התעשייה: ניתן לראות שייצור תעשיות הטכנולוגיה העילית גדל בחודשים האחרונים בקצב מהיר, ואילו בשאר הסקטורים, הייצור די קפוא. יתכן שהרמה הנמוכה של מדד מנהלי הרכש מושפעת ממגמות לא אחידות אלו. רכיב התעסוקה במדד מצביע מזה שבעה חודשים על התכווצות, נתון שעולה בקנה אחד עם ירידה בשעות העבודה בתעשייה.
אנו מעריכים כי צמיחת המשק הואטה לקצב שנתי של כ- 2.5%. מעבר להשפעות של הסביבה הגלובלית, שהקטינו את הביקושים ליצוא, ניתן לראות גם השפעות מקומיות ממתנות, שיתכן שנובעות מעלייה באי-הוודאות ובסיכונים העסקיים המקומיים.