הסתיים המכרז המרכזי של החשב הכללי לאספקת שירותי מחשוב למשרדי הממשלה ויחידות הסמך הממשלתיות. המכרז נוהל על ידי מינהל הרכש הממשלתי וחטיבת הטכנולוגיה ומערכות המידע באגף החשב הכללי.

 

מדובר באחד המכרזים הגדולים ביותר שביצעה המדינה בתחום המחשוב, כאשר 40 הקבוצות המובילות בתחום התחרו על האפשרות לספק שירותי מחשוב שונים לממשלה ויחידותיה. בהתאם למדיניות החשכ"ל לעידוד עסקים קטנים ובינוניים, מתכונת המכרז אפשרה לחברות להתאגד בקבוצות שונות לפי תחומי התמחותן ובכך למעשה המכרז עודד את התחרות בשוק תוך מתן הזדמנות שווה גם לחברות קטנות ובינוניות.


החשב הכללי במשרד האוצר, שוקי אורן, ברך על סיום ההליך המכרזי ואמר: "מכרז זה הוא בעל השפעות מרחיקות לכת על פעילות המחשוב הממשלתית ועל שוק המחשוב בכללותו. המכרז מהווה נדבך חשוב לפעילות מערך המחשוב במשרדי הממשלה. גם במכרז זה הקפדנו על שמירת האיזון בין איכות השירות שיינתן לממשלה לבין המחירים שישולמו לזוכים".


האשכולות עליהם התמודדו המציעים במכרז הם: 1. כללי ניהול ומטה, 2. מערכות מידע, 3. טכנולוגיה ותשתית, 4. תמיכה ותפעול, 5. ERP 6. תומכי יחידת מחשוב.


סה"כ זכו 26 קבוצות מציעים המאגדות תחתן ספקים שונים (פירוט החברות הזוכות מופיע בסוף ההודעה).



תהליך הבחירה בספקים מורכב משני שלבים: בשלב הראשון, המכרז אשר הסתיים זה עתה, נקבע התעריף המרבי להתקשרות עם ספקים בכל אחד מהאשכולות. התעריף נקבע כהנחה כוללת ביחס למחיר הפתיחה שהוגדר מראש במכרז ביחס לאותו אשכול, שיעור ההנחה הכולל מהווה ממוצע של שיעור ההנחה שהציע כל אחד מחמשת מהמציעים שדורגו ראשונים באותו אשכול. לאחר קביעת התעריף צורפו לכל גם חמשת המציעים הבאים בתור, לאחר שהביעו הסכמתם לפעול בתעריף זה. התעריפים שנקבעו כתעריפי מקסימום בכל אשכול יהוו את מחיר הפתיחה לפנייה שתעשה, בשלב השני, על ידי משרדי הממשלה השונים ויחידות הסמך, בהתאם לצרכיהם, בבואם לבקש לרכוש את השירותים לפי המכרז. בפניה זו יתבצע הליך תחרותי נוסף הכולל שקלול של מרכיבי איכות נותן השירות המוצע והתעריף המוצע בגינו. הדגש בשלב זה הוא על האיכות ומשקלה יוכל להגיע ל- 80% מהציון הכולל שניתן לאותו מועמד.


במכרז הוגדר כי שיעור התקורה המקסימאלי של חברות המחשוב לא יעלה על 12.5% מהתעריף המשולם לחברה עבור נותן השירותים מטעמה וזאת על מנת לשמור על תנאי העסקה וזכויות נותני השירותים, וכן על מנת להבטיח כי רוב התמורה שמשלמת המדינה תועבר לנותני השירות עצמם ולא לחברות, זאת במטרה למשוך נותני שירותים איכותיים לספק שירותים לממשלה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש